Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Rendszeresen készül a Manchester City sztárjaival a magyar U21-es válogatott középpályása

m4sport.hu
Az U18 és az U19-es korosztály után a magyar U21-es labdarúgó-válogatottban is bemutatkozhat Michael Okeke, a Manchester City középpályása, aki első alkalommal kapott meghívót Gera Zoltán szövetségi edzőtől a novemberi Eb-selejtezőkre.

A magyar válogatottra két nehéz meccs vár a következő napokban, pénteken a selejtezőcsoportban éllovas spanyolok vendégeként lépnek pályára, négy nappal később pedig Skóciát fogadják.

A 18 éves, középpályásként és jobb oldali védőként is bevethető Okeke tavaly ősszel három alkalommal lépett pályára a magyar U18-as, idén ötször az U19-es válogatottban, most egy szinttel feljebb is bizonyítási esélyt kaphat.

Michael Okeke (b3) az U19-es válogatott tagjaként, októberben (fotó: MLSZ)

„Remek lehetőség és kihívás, hogy csatlakozhattam az U21-es válogatotthoz az Eb-selejtezőkre, mindkét novemberi mérkőzésen pozitív eredményre van szükségünk, ha tovább akarunk jutni a csoportból, de a labdarúgásban bármi megtörténhet” – nyilatkozta Okeke az M4 Sportnak.

„Szeretném a csapat jól játszana és én is jó teljesítmény tudnék nyújtani Spanyolország és Skócia ellen” – tette hozzá.

Elárulta, még nem beszült Marco Rossival, de nagyszerű eredménynek tartaná, ha egyszer pályára léphetne a Puskás Arénában, azaz bemutatkozhatna a felnőtt magyar válogatottban is.

„Amikor fiatalabb voltam, évente egyszer látogattam Magyarországra, most, hogy szereplek a korosztályos magyar válogatottakban, azért többször jövök”. 

Okeke 2005-ben született Manchesterben, magyar anya és nigériai apa gyermekeként.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Okeke ✞ (@michaelokeke8)

Nyáron 2024 nyaráig szóló profi szerződést kötött a Manchester City-vel, az előző szezonban bajnok lett az U18-as együttessel, jelenleg második csapatban szerepel, az U21-es élvonalnak megfelelő Premier League 2-ben és az ifi BL-ben játszik meccseket.

A szezonban eddig kilencszer lépett pályára, gólja és két gólpassza is van.

Elárulta, változó, de rendszeresen előfordul, hogy a második csapat tagjaként a Manchester City első keretével készülnek: „gyakran találkozom az első csapat tagjaival mert rendszeresen vannak közös edzéseink, van, hogy egy héten többször is.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Okeke ✞ (@michaelokeke8)

„A célom, hogy egyszer az első keret tagja legyek. A Manchester City a világ legjobb csapata, így egy valóra vált álom lenne és további fantasztikus fejlődési lehetőséget jelentene” – mondta vágyairól a középpályás, aki azt az utat sem zárta ki, hogy először kölcsönbe próbálja ki magát a profik között, akár egy Championship-csapatnál.

„Az is egy jó előrelépés lenne, de egyelőre nem tudom biztosan, mit tartogat számomra a jövő” – tette hozzá.

További tartalmak