Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi a drámai kijutásról: Annyira stresszes, annyira feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a pillanatot

Rossi a drámai kijutásról: Annyira stresszes, annyira feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a pillanatot

M4 Sport
Az utolsó pillanatban kivívott Európa-bajnoki részvétel okozta örömet a stresszes meccset követően még nem tudja felhőtlenül élvezni – mondta el Marco Rossi szövetségi kapitány a Bulgária elleni 2-2-re végződő selejtező után az M4 Sport kamerái előtt.

Kapcsolódó tartalom

„Nem emlékszem, hány nyílt gólhelyzetet alakítottunk ki, és mindet elhibáztuk” – utalt a válogatott fölényére, ahogy azt is hangsúlyozta, mindent megtettek, küzdöttek becsülettel. Ugyanakkor hozzátette: túlbonyolították és megnehezítették a saját dolgukat. „Nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberelőnyünket. Nem voltunk elég érettek, hogy jól olvassuk a mérkőzés alakulását. Rengeteg fiatal van a köreinkben. Javulnunk kell e tekintetben.”

Egy kis szentimentalizmust is belecsempészett az értékelésbe, amelybe később az Aranycsapat szellemét is bevonta. „Az utolsó percben mi voltunk szerencsések. A labdarúgás istene úgy döntött, megérdemeljük még ma a kijutást az Európa-bajnokságra.”

„Jelenleg nehéz élveznem ezt a pillanatot. Túl sok szenvedéssel járt. A fiúknak is – fejezte ki háláját az erőfeszítéseikért. – Hibákkal együtt, de nem adták fel ma sem, ahogy a múltban sem.” A szövetség támogatását is dicsérettel illette, amely zsinórban harmadszor párosult Eb-szerepléssel.

„A kispadon azt hittük, már vége, amikor betaláltunk. Irreálisnak tűnt. De ez jellemző ránk: nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül. Ma pedig gyakorlatilag a mérkőzés lefújásáig szenvedtünk”

„Örülök a kijutásnak, örülök, hogy ott vagyunk az Európa-bajnokságon. De az a mód, ahogy kijutottunk, mondhatnánk, hogy elképesztő, de annyira stresszes, annyira feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a mostani pillanatot” – fújt egy nagyot a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak