Musorujsag
Élő Eredmények

Hogyan jutottak be magyar szurkolók a zárt kapus bulgáriai Eb-selejtezőre?

Hogyan jutottak be magyar szurkolók a zárt kapus bulgáriai Eb-selejtezőre?

m4sport.hu
A bolgár szövetség kérésére és az UEFA jóváhagyásával zárt kapuk mögött rendezték meg csütörtök este a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt, melyen egy 97. perces öngóllal elért 2–2-es döntetlen a magyar válogatott biztos Eb-kijutását jelentette. Miközben a bolgár ultrák a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion mellett tüntettek a hazai szövetség vezetőinek lemondását követelve, a mérkőzés közben ha nem is hangosan, de egyértelműen hallani lehetett a magyar biztatást, Ria, Ria, Hungáriát. Mégis hogyan lehet ez?

A választ a Gurulj be lassítva is! podcast csütörtök esti különkiadásában Hajdú B. Istvántól, az M4 Sport kommentátorától kaphattuk meg: a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttsége összesen 200 darab belépőt kapott a mérkőzésre, de a magyar stáb nem használta fel ezt a mennyiséget, így jutott olyan szurkolóknak is jegy, akik annak tudatában és annak ellenére is kiutaztak Szófiába, hogy tudták, – elvileg – nem lehet bejutni a zárt kapus mérkőzésre. (Az MLSZ egyébként kárpótolta és segítette azokat a szurkolókat, akik jegyet vásároltak és már leszervezték utazásukat Bulgáriába, de a meccs előtt 10 nappal érkezett zárt kapus döntés után és miatt érthető módon lemondtak az utazásról.)

A lefújás eufórikus pillanatai után így közösen elénekelhették a Himnuszt is, majd az Eb-kijutást már nagyban ünneplő magyar válogatott tagjai a csapatbusz indulása előtt is találkozhattak a maroknyi magyar szurkolóval, akiknek nem érhetett véget az éjjel Szófiában, amikor is a válogatott története során ötödször, sorozatban pedig harmadszor kiharcolta részvételét az Európa-bajnokságon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

De amíg 2015-ben és 2020-ban ezt pótselejtezőn voltunk kénytelenek megtenni, ezúttal a selejtezőcsoportból veretlenül továbbjutva, egy fordulóval a sorozat zárása előtt.

Kapcsolódó tartalom

A magyar csapatra vasárnap 15 órától még vár egy ünnepi hangulatú mérkőzés Montenegró ellen a Puskás Arénában, aminek hazai szempontból az lesz a tétje, sikerül-e megőrizni a csoport első helyét.

Montenegró papíron még továbbjutási reményekkel érkezik Budapestre, de csak akkor juthatnak ki egyenes ágon az Eb-re, ha vasárnap legyőzik a magyar csapatot, Szerbia pedig kikap otthon Bulgáriától, ennek azonban minimális az esélye.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak