Musorujsag
Élő Eredmények

Fiola Attila és Varga Barnabás is még idén visszatérhet

Fiola Attila és Varga Barnabás is még idén visszatérhet

m4sport.hu
Fiola Attila jövő héten már a pályán végez rehabilitációs edzéseket, Varga Barnabás pedig szintén abban bízik, hogy még idén játszhat a Ferencvárosban.

A magyar válogatott két sérült tagjával az MLSZ szervezett pódiumbeszélgetést a Montenegró elleni Eb-selejtező előtt. A Litvánia elleni meccsen bokasérülést szenvedett Fiola Attila elmondta, az orvosok öt-hat hetes kihagyást jósoltak neki, ennek megfelelően jövő hétfőn már a pályán folytatja a rehabilitációt, másfél hét múlva pedig akár vissza is térhet, de nem akarja elsietni. „Nincs hova sietnem, év végéig négy forduló van hátra a bajnokságból, a felkészülés legyen rendben, csináljak egy jó felkészülést, aztán készülünk a következő évre” – fogalmazott.

A Fehérvár védője már csak azért sem akarja elkapkodni a visszatérést, mert ha nem jön közbe tavasszal újabb sérülés, nyáron a harmadik Európa-bajnokságán léphet pályára. „A 2000-es Európa-bajnokságot otthon néztem a tévé előtt, akkor álmodoztam arról, hogy egyszer Eb-n szerepelhessek, 24 évvel később megadatathat, hogy a harmadikon játsszam. Leírhatatlan érzés, egy alig 1500 lelkes faluból, Dunakömlődről indulva, remélem, hogy sérülések nem fognak hátráltatni a későbbiekben, kijutott már belőle bőven, hiszen volt négy térdműtétem, egy arcműtétem, de mindig vissza tudtam kapaszkodni” – mondta Fiola Attila, aki a spanyolokat ugyan elkerülné az Eb-csoportkör sorsolásán, de szerinte a magyar válogatott mindenkit, így őket is képes lehet megszorongatni vagy akár le is győzni.

Varga Barnabás szintén azt mondta, hogy valószínűleg még idén visszatérhet. „Az orvosok 6-8 hét kihagyást mondtak, most tartok ötnél, az utolsó meccsekre még szeretnék visszatérni, hiszen a klubcsapatomban vannak még fontos mérkőzések” – mondta a Ferencváros támadója.

Borítókép: Varga Barnabás és Fiola Attila (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak