Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi négy helyen változtatott: megvan a válogatott kezdőcsapata Montenegró ellen

Rossi négy helyen változtatott: megvan a válogatott kezdőcsapata Montenegró ellen

m4sport.hu
Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó, Montenegró elleni mérkőzésére. A 15 órakor kezdődő összecsapáson a már biztos Eb-résztvevő magyar csapat számára a G csoport első helyének megtartása a tét, míg a vendégek halvány továbbjutási reményekkel lépnek pályára a Puskás Arénában.

A Magyarország–Montenegró mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben, felvezetésünk 14 órakor kezdődik. Online itt nézhető.

A magyar válogatott kezdőcsapata Montenegró ellen

A szövetségi kapitány négy helyen változtatott a csütörtöki, bulgáriai kezdőcsapatához képest. A kapuban Dibusz Dénes helye nem volt kérdés, a piros lapos eltiltását töltő Kerkez Milos helyét Nagy Zsolt vette át a középpálya (és védelem) bal oldalán, a középhátvédek harmadik tagjaként ezúttal Balogh Botond kap lehetőséget Lang és Szalai mellett, a Parma védője csupán második válogatott meccsére készül és az elsőre kezdőként.

Rossi a jobb szélen is rotálta a csapatot, Loic Nego helyett Bolla Bendegúz játszik, a svájci Servette légiósa a montenegrói mérkőzésen is kezdő volt és a mostani Eb-selejtezős sorozatban ötödször lép pályára.

A Styles Callum, Nagy Ádám tengely érintetlen maradt a középpálya közepén, ahogyan a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is kirobbanthatatlan. A támadósorban a csütörtöki mérkőzéssel ellentétben nem Csoboth Kevin, hanem Gazdag Dániel hozhatja helyzetbe középcsatárunkat, Ádám Martint.

A magyar keretből több kulcsjátékos is sérülés miatt hiányzik vagy nem bevethető, az alapcsapatból Schäfer András, Willi Orbán és Varga Barnabás nem áll rendelkezésre, míg Gulácsi Péter és Sallai Roland a kerettel van, utóbbit a kispadra is nevezték, de nincsenek százszázalékos állapotban.

A magyarok mérkőzésével párhuzamosan szintén 15 órától Szerbia–Bulgária mérkőzést rendeznek. Jelenleg mögöttünk Szerbia érzheti magát Eb-résztvevőnek, az utolsó fordulóban így alakulnak a továbbjutási esélyek a G csoportban:

Magyarország már biztos Eb-résztvevő, és csoportja élén végez, amennyiben nem szenved vereséget Montenegró ellen, vagy Szerbia nem győzi le Bulgáriát.
Szerbia kijut az Európa-bajnokságra, ha nem szenved verséget Bulgária ellen, de az is elég számukra, ha Montenegró nem győzi le Magyarországot.
Montenegró csak akkor végezhet az első két hely valamelyikén, ha nyerni tud a Puskás Arénában és Szerbia kikap Bulgáriától. (Montenegró pótselejtezőn keresztül nem juthat ki az Eb-re, Szerbia igen.)
Litvánia és Bulgária nem érheti el a csoport első két helyét.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak