Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik: Ezt a sztárjátékos sztorit engedjük el, ugyanolyan vagyok, mint a többiek

Szoboszlai Dominik: Ezt a sztárjátékos sztorit engedjük el, ugyanolyan vagyok, mint a többiek

m4sport.hu
A magyar válogatott veretlenül, csoportgyőztesként zárta a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjét, miután a Puskás Arénában 3–1-re legyőzte Montenegrót a sorozat utolsó mérkőzésén. A meccs utáni sajtótájékoztatón a duplázó csapatkapitány Szoboszlai Dominik válaszolt elsőként az újságírók kérdéseire.

Az első kérdés azt pedzegette, mit szól, főként a másfél perc alatt szerzett dupláját látva, a világklasszis jelzőhöz

„Hozzátettem a saját részemet ahhoz, hogy a csapat sikeres legyen. Egyedül nem tudtam volna ezt a két gólt megszerezni, örülök, hogy segíthettem a csapatot ezzel a két góllal” – felelte szerényen.

Kapcsolódó tartalom

„A 8-as srác kicsit cukkolt, ez engem motivált, szeretem az ilyen játékosokat, kihozzák belőlem a mégjobbat. Úgy voltam vele, lássa is meg, hova érkezett. A végén azt hiszem, rájött, hogy hol van” – tette hozzá.

A fordítással kapcsolatban azt mondta:

„Mentálisan erős a csapat, soha nem adjuk fel. Senkinek nem kell elmagyarázni, hogy akkor van vége egy meccsnek, amikor a bíró lefújja. Mindig a végsőkig fogunk küzdeni, attól függetlenül, mi az eredmény. Ha vezetünk, akkor is a végéig küzdünk, ezt ma is láthatta mindenki. Büszke vagyok a csapatra és az egész sorozatra, hogy végig tudtuk vinni veretlenül, és számos mélypontról fel tudtunk állni.”

Kapcsolódó tartalom

„Ez nem egy teher, ez megtiszteltetés” – mondta a válogatottságról.

„Hála az égnek most már 65 ezer ember szurkol a stadionban és talán a tévénézők száma is emelkedett. Ezt saját magunknak köszönhetjük, a válogatottnak korábban is voltak jó periódusai és voltak kevésbé jók, de ilyen a futball. Mi minden alkalommal megtesszünk a magunkét, százszázalékot nyújt mindenki, ezért vagyunk ilyen sikeresek.”

„Egyszerű” – felelte röviden arra, hogy milyen a válogatott csapatkapitányának lenni.

Kapcsolódó tartalom

„Mindenki tudja, miért van itt, nem kell senkinek könyörögni, hogy csinálja. Mindenki tudja, mi az elvárás és céljaink, hogy mi a taktika, mit kell csinálni. A selejtezősorozat előtt leültünk egymás között és megbeszéltük, jussunk ki az Eb-re, sorozatban harmadszor. Mert miért ne? Képesek vagyunk rá, megvan bennünk a minőség, a legfontosabb pedig a csapategység. Teljesen mindegy, kik játszanak a másik csapatban.”

„Ahogy mondtam, ez csak egy kezdet, fiatal a társaság, sok van még előttünk és sokat akarunk elérni, mert úgy gondolom, benne van ebben a társaságban, hogy nagyon nagy dolgokat vigyünk véghez.”

„Ezt a sztárjátékos sztorit engedjük el” – reagált a fejét rázva egy újságírói kérdésre.

„Ugyanolyan játékosa vagyok a válogatottnak, mint a többi. Igen, a Liverpoolban focizom, büszke vagyok rá, megdolgoztam érte, de azt szeretném, hogy ugyanúgy viszonyuljon mindenki hozzám, mint a többi játékoshoz.”

„Még nagyon sok van előttem, nagyon sokat kell tanulnom, nagyon sokat kell fejlődnöm, akár klubcsapatban, akár válogatott szinten. Remélem, ez így fog tovább menni, ameddig csak lehet.”

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak