Musorujsag
Élő Eredmények

Gera Zoltán: A saját játékunkat akarjuk játszani és nyerni szeretnénk a skótok ellen

Gera Zoltán: A saját játékunkat akarjuk játszani és nyerni szeretnénk a skótok ellen

m4sport.hu
Gera Zoltán, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője úgy véli, az együttes a spanyolok elleni találkozó után bizakodó hangulatban várja a skótok elleni Európa-bajnoki selejtezőt.

 

Gera Zoltán megjegyezte, az U21-es csapat nem hagyhatja játszani a skótokat.

„Bizakodó a hangulat az öltözőben. A spanyolok elleni meccsen a csapat összességében sokat kihozott magából, egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra, amiket kértünk tőlük, betartották. Hibák nyilván voltak, ezeket megbüntették, de bizakodóak vagyunk. Lezártuk a spanyolok elleni találkozót, már a skótokra készülünk – mondta el az edző, aki jellemezte kicsit az U21-es válogatott keddi ellenfelét. – Már van tapasztalatunk arról, milyen stílust képviselnek, keresik a hosszú labdákat és próbálják felszedni a második labdákat, direkten játszanak, próbálják megnyújtani az ellenfelüket. Vannak veszélyes futballistáik, ha hagyjuk őket, játszani fognak. Erre készülni kell, le kell zárni a területeket.”

A szakember kiemelte, a felnőttektől Kata Mihály és Horváth Krisztofer érkezése nagy erősítést jelent majd a korosztályos alakulatnak.

„Ők ugyebár csatlakoztak az U21-es kerethez, nyilván erősítést jelentenek, természetesen játszani fognak, hogy mennyit, még nem tudjuk. Azt gondolom, jó a közösség csapaton belül, megvan az egység, örülünk, hogy erősödtünk. Természetesen nyerni szeretnénk, ez a cél, erre készülünk. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, szervezettek a skótok, jól zárnak, kevés gólt kapnak, a védekezés az erősségük. Saját magunkkal kell azonban foglalkozunk, a saját játékunkat akarjuk játszani és nyerni szeretnénk. Ha holnap diadalmaskodunk, akár még versenyben is lehetünk a kijutásért, erre is készülünk. Reméljük, lesz esélyünk.”

Baráth Péter bízik benne, hogy az U21-es együttes is sikerrel veheti a 2023-as év utolsó tétmérkőzését.

„Mi is hasonlóképp zárnánk az évet, mint a felnőttválogatott, szeretnénk győzni. A mérlegünk sajnos nem olyan jó, de mindent meg akarunk tenni a három pontért. Tudjuk, idegenben mi történt, ezért visszavágnánk nekik, megmutatnánk, hogy ezek »nem mi voltunk«, az a teljesítmény nem ránk vall. Bízom benne, hogy mindenki úgy áll majd a mérkőzéshez, hogy aztán győztesen hagyjuk el a pályát. Az odavágón a rossz kezdés rányomta a bélyegét az egész összecsapásra, emiatt a hozzáálláson kell leginkább változtatnuk. Noha készülünk a skótokból, de szeretnénk mi is birtokolni a labdát, akár még többet is, mint ők, a helyzeteinket pedig értékesíteni. Döntő tényező lehet a helyzetkihasználás.”

m4sport.hu

A kedden 20 órakor kezdődő Magyarország–Skócia U21-es Európa-bajnoki selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Borítókép: Gera Zoltán és az U21-es válogatott (Fotó: MLSZ)

További tartalmak