Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét indul az utazás, ezúttal Németországba – mi vár a magyarokra az Eb-ig a csoportelsőség megszerzését követően

Ismét indul az utazás, ezúttal Németországba – mi vár a magyarokra az Eb-ig a csoportelsőség megszerzését követően

m4sport.hu | Szerző: H. D.
A magyar labdarúgó-válogatott már csütörtökön kijutott a németországi Eb-re, ám Montenegró legyőzésével bebiztosította csoportelsőségét is, mindez azt jelenti, hogy biztosan a második kalapból várja a december másodikán esedékes sorsolást. Ezen kívül lássuk, mi vár még a csapatra és a szurkolókra 2024 nyaráig.
Sallai Rolandék már a páholyból várhatják az Eb-sorsolást (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

HAMAROSAN ELLENFELEKET KAPUNK – A CSOPORTKÖR SORSOLÁSA AZ EB-RE

Kevesebb, mint két hét és kiderül, mely válogatottakkal szerepel majd egy csoportban Marco Rossi csapata a 2024-es Európa-bajnokságon. A kontinenstorna csoportkörének sorsolását december 2-án 18 órától tartják meg Hamburgban. A sorsolást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti!

A magyar válogatott Montenegró elleni győzelmét és csoportelsőségét követően a második kalapból várja a sorsolást, hisz a rendező melletti 5 legjobb csoportelső közé nem fértünk be, ám a többi selejtezős csoportelső automatikusan az azt követő kalapba került, így mi is.

A magyar szurkolók is készülhetnek a németországi tornára MTI//Kovács Tamás

INDULHAT A ROHAM A JEGYEKÉRT – PONTOSABBAN MÁR EL IS INDULT

A 2024-es Európa-bajnokságon minden bizonnyal nagy létszámban lesznek jelen a magyar szurkolók, ahogy azt például a 2016-os franciaországi tornán vagy a részben hazai rendezésű 2021-ben tartott 20-as Eb-n is láthattuk.

A jegyértékesítés pedig már el is indult a tornára. Az első fázisban tízmillió jegyigénylés érkezett az UEFA-hoz és 1,2 millió belépőt adtak el azoknak a szerencséseknek, akiket kisorsolt a rendszer. Igaz, ők még nem tudják, hogy pontosan milyen mérkőzésre vásároltak belépőt – azt azonban később eladhatják a hivatalos felületeken.

Kapcsolódó tartalom

A jegyértékesítés második szakasza december 2-án, a csoportok sorsolása után indul, de a szurkolóknak még 2024-ben (egyelőre pontosan nem ismert időponttól) is lesz lehetőségük belépőhöz jutni az UEFA által biztosított hivatalos felületen.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 400 forint) 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt, amelyek a korábbi tornákhoz hasonlóan csak digitális formában lesznek elérhetők.

Szoboszlaiék 2024-ben még néhány alkalommal pályára léphetnek az Eb előtt is (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

FELKÉSZÜLÉSI MECCSEK ÉS EDZŐTÁBOR: AZ EB ELŐTT MÉG NÉGY MECCSÜNK LEHET

Mivel a válogatottunk egyenes ágon kijutott az Eb-re, a 2024. március 18. és 26. közötti válogatott szünetben nem kell pótselejtezőt játszania, így minden bizonnyal két felkészülési mérkőzésen lépnek majd pályára Sallai Rolandék.

A nemzeti bajnokságok májusban zárulnak majd egész Európában, így az Európa-bajnokság előtt 2-3 héttel már együtt tudnak készülni a játékosok, júniusban pedig újabb felkészülési mérkőzéseken léphetnek pályára. 2016-ban és 2021-ben is két edzőmérkőzést játszott a válogatott közvetlenül az Eb előtt, így jó esély van rá, hogy a jövő évi németországi tornát megelőzően akár négyszer is a pályán láthatjuk a nemzeti csapatot.

Az előző kontinenstornára – a koronavírus-járvány miatt – 26 játékost lehetett nevezni, ám az UEFA bejelentése alapján már biztos, hogy a 2024-es Eb-keretbe ismét csak 23 játékost nevezhetnek majd a kapitányok – az utolsó kerethirdetésre minden bizonnyal május elején kerül majd sor.

A magyar válogatottra és szurkolóira vár a 2024-es Európa-bajnokság (Fotó: EPA/SASCHA STEINBACH)

AMIRE MINDENKI VÁR: A 2024-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG

És akkor jöjjön a legfontosabb dátum: 2024. június 14-én kezdődik az Európa-bajnokság. A németországi kontinenstornán (amely július 14-én Berlinben zárul) tíz városban rendeznek majd mérkőzéseket: Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Köln és Lipcse lesz házigazda.

Ez jó hír, hiszen Magyarországról autóval vagy busszal is könnyen megközelíthető lesz több helyszín, sőt az UEFA ígérete szerint a jegytulajdonosok kedvezményes vonatbérletet is vásárolhatnak majd – ennek pontos részleteiről az európai szövetség később tájékoztatja majd a szurkolókat, a jegyeket pedig január 17-től kezdik majd árusítani.

Ami biztos, a magyar válogatott ott lesz Németországban, a kontinenstornán való szereplését pedig figyelemmel kísérhetik majd az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak