Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabásnak nem a legnagyobb gólja volt a kedvence az Eb-selejtezőben

Varga Barnabásnak nem a legnagyobb gólja volt a kedvence az Eb-selejtezőben

m4sport.hu
Varga Barnabás négy góllal járult hozzá a magyar labdarúgó-válogatott Eb-részvételéhez, ezek közül a kedvence a szerbek ellen a Puskás Arénában szerzett találata volt.

A magyar válogatott 16 gólt szerzett a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában, amelyet csoportelsőként zárva egyenes ágon jutott ki a németországi kontinenstornára.

Varga Barnabást márciusban, még a Paks játékosaként hívta be először a keretbe Marco Rossi szövetségi kapitány, az észtek elleni felkészülési mérkőzést még a kispadon töltötte, négy nappal később, a bolgárok elleni selejtezős nyitányon azonban – Ádám Martint váltva – csereként már bő fél órát játszott. A nyáron a Ferencvároshoz szerződött csatár harmadik válogatott meccsén, a Litvánia elleni hazai találkozón első gólját is megszerezte, ezt még három követte a selejtezősorozatban: Szerbiának idegenben és itthon is betalált, akárcsak a litvánok elleni kaunasi összecsapáson.

Az FTC csatára a klub honlapjának elárulta, a négy közül a szerbek ellen hazai pályán szerzett gólja a kedvence, pedig nem is az volt a legnagyobb. „Nem az volt a legnagyobb, leglátványosabb találatom, de az ellenfél kiléte, és az, hogy több mint 60 000 ember ünnepelte a találatot velünk együtt, ez különlegessé teszi.”

A jelenleg sérülés után lábadozó Varga Barnabás az interjúban megismételte, hogy még idén visszatérhet a pályára. „Alakulok, különedzéseket végzek már a csapattal, egyre jobb formában érzem magam, remélem, hogy idén még segíthetem a csapatot.”

Borítókép: Varga Barnabás gólöröme a magyar–szerb Eb-selejtezőn (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak