Musorujsag
Élő Eredmények

Három földrészről is érdeklődnek Varga Barnabás iránt

Három földrészről is érdeklődnek Varga Barnabás iránt

m4sport.hu
Menedzsere elmondása szerint a világ legkülönbözőbb pontjairól érdeklődnek Varga Barnabás iránt, de egyelőre nem aktuális a Ferencváros csatárának klubváltása.

Paunoch Péter az M1-nek elárulta, Varga Barnabás iránt „Ázsiától Európán át Amerikáig” érdeklődnek, de nincs napirenden a távozása az FTC-től. „Jól érzi magát a Ferencvárosban, jó teljesítményt nyújt a klubban és a válogatottban is, nemzetközi porondon játszik, jelen pillanatban az ő produktuma olyan, amilyenek lennie kell, nem aktuális januárbna a csapatváltása” – fogalmazott.

A FIFA-licences játékosügynök arról is beszélt az interjúban, hogy mit kell tennie annak a négy-öt játékosnak, akiknek Marco Rossi szerint több játékpercre van szükségük a klubjukban ahhoz, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságon bevethetők legyenek. „Annak a 4-5 játékosnak, akik egész keveset játszatnak, világosan elmondtam, próbáljanak meg alternatív megoldást találni, ha klubcsapatukban a kialakult helyzet véglegesnek látszik. Az Eb-re a lehető legjobb formában kell odaérnünk, a lehető legjobb formában lévő játékosokkal” – fogalmazott a szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva.

Paunoch Péter szerint az érintett játékosok helyzetét nagyban befolyásolja, meddig érvényes a jelenlegi szerződésük. Ha nyáron lejár, akkor ő mindenképpen azt javasolja, hogy próbáljanak meg már januárban klubot váltani és kérni a jelenlegi csapatnál a szerződés felbontását. „Feltétlenül olyan csapatban kell gondolkodni, és ez a játékosügynök felelőssége is, ahol a játékpercei is meglesznek, hiszen egy játékos esetében az a legfontosabb, hogy játsszon.”

Kapcsolódó tartalom

A másik döntő szempont a játékos életkora, hiszen egy fiatal játékos esetében „nem feltétlenül a pénz a legfontosabb”, hanem hogy fejlődjön, olyan csapatba igazoljon, ahol meglesznek a játékpercei és tud fejlődni. „Utána lesz ideje még a pályafutása során, ha úgy fejlődik, komolyabb pénzeket keresni – mondta a menedzser. – Azt szoktam tanácsolni, hogy olyan csapatba kell igazolni, akár kölcsönbe is, ahol fog tudni játszani, mert azzal tudja felhívni magára a figyelmet, az a garanciája annak, hogy a későbbiek folyamán is jó szerződést lehet kötni számára és tud fejlődni.”

Paunoch Péter ugyanakkor úgy véli, nem mindegyik érintett játékosnál a klubváltás a megoldás. Példaként Szalai Attilát hozta fel, aki nyáron szerződött a Hoffenheimhez. „Az ő beilleszkedéséhez időre van szükség, az, hogy most nem játszik annyit, amennyit szeretne, nem jelenti azt, hogy a későbbiekben sem fog. Véleményem szerint legalább fél évre van szükség egy ilyen szintű bajnokságba igazolva beilleszkedni.”

Borítókép: Varga Barnabás, a Ferencváros csatára (MTI/EPA/Domenic Aquilina)

További tartalmak