Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bognár György az MLSZ „fiatalszabályáról”: Jó ötlet, de egy kicsit fals, a versenyhelyzet nem egyenlő

Bognár György az MLSZ „fiatalszabályáról”: Jó ötlet, de egy kicsit fals, a versenyhelyzet nem egyenlő

m4sport.hu
A Paks relatíve simán, 4–1-re legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A mérkőzést követően a főszereplők az M4 Sport riporterének, Török Olivérnek értékeltek.

„Az egész első félidő megadta az alaphangot, a mi akaratunk érvényesült. Ugyanarra a játékra épít mindkét csapat, de ebben mi előrébb tartunk – értékelte a Diósgyőr 4–1-es legyőzését Bognár György, aki a fiatal játékosok szerepeltetését is indokolta. – A fiatalok tehetségesek, de akkora átütőerő bennük még nincs. Tisztázzuk a dolgot: mi azért játszatjuk őket, mert a központi támogatást a fiatal játékpercekre adják. Jó ötlet a szabály, de egy kicsit fals, a versenyhelyzet nem egyenlő sokszor.”

Bognár Simon Barnabás példáját említette, aki az utolsó tíz percbe állt be a kapuba Szappanos Péter helyére. A paksi vezetőedző a tabellával nem foglalkozik, átmeneti állapotnak gondolja a Paks első helyét.

„Amikor kikap a csapat, mindenki kikap. Elsősorban az én hibám, próbáltunk a védelemből kieső embereket pótolni, de nem ment, egyszerűen az ellenfél jobb volt. Odincov ütést kapott a fejére, ő nem jelezte, hogy cserét kér, amint jelezte, le is cseréltük” – utalt az elkésett kapuscserére Kuznyecov Szergej.

A vendégek mestere hangsúlyozta, kilenc nap múlva játszanak újra bajnokit, addig mindenképp rendezniük kell a sorokat.

Mezei Szabolcs kiemelte, hazai pályán remekül szerepelnek, most is motiváltan léptek pályára. A középpályás emlékeztetett, a Paks első helye ideiglenes állapot, de továbbra is szeretnék folytatni a jó teljesítményüket. Holdampf Gergő gratulált a Paksnak, szerinte megérdemelten nyert a hazai csapat. Ugyanakkor figyelmeztetett, a Diósgyőrnél el kell gondolkodnia mindenkinek, miben kell változtatniuk.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 14. forduló
Paksi FC–Diósgyőri VTK 4–1 
(3–0)
Paks, Paksi FC Stadion, 1712 néző

V: Pintér Csaba

Gólszerző: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), ill. Pozeg Vancas (53. – tizenegyesből)
Sárga lap: 
Szélpál (73.), ill. Szatmári (48.), Vallejo (57.)

Paks: Szappanos (Simon B., 84.) – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp K., Windecker (Horváth K., 51.), Mezei, Osváth – Hahn (Pesti, 84.), Könyves (Haraszti, 70.)
DVTK: Odincov (Sentic, 23.) – Szatmári, Csorbadzsiszki, Vallejo, Stephen – Holdampf (Bényei, 70.) – Lukács D. (Pernambuco, a szünetben), Feuillaissier (Bokros, a szünetben), Pozeg Vancas, Acolatse (Kampecisz, 75.) – Edomwonyi

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak