Musorujsag
Élő Eredmények

Feczkó Tamás: Ez a győzelem most sokkal többet ér nekünk, mint három pont

Feczkó Tamás: Ez a győzelem most sokkal többet ér nekünk, mint három pont

m4sport.hu
A három vereség után győzelmet arató Kisvárda vezetőedzője abban bízik, hogy az MTK elleni siker összekovácsolja a csapatot, amely elindul felfelé.

A sereghajtó Kisvárda hazai pályán nyert 3–1-re az OTP Bank Liga 14. fordulójában, győzelmével azonban egyelőre nem mozdult el a tabella utolsó helyéről. Feczkó Tamás vezetőedző második mérkőzésén aratta első sikerét a csapat kispadján.

Az M4 Sportnak nyilatkozó tréner a mérkőzés elismerte, hogy „a játék minősége hagyott maga után kívánni valót”, ennek oka az volt, hogy nagyon görcsösen akarták a győzelmet, küzdöttek, harcoltak, és a szerencsével sem álltak hadilábon. „A harmadik gól mindent eldöntött, remélem, hogy ez sorsfordító lesz a jövőre nézve. Ez egy nagyon fontos győzelem, sokkal többet ér ez most nekünk, mint három pont, még jobban összehozza a csapatot, a játékosok elhiszik, hogy sokkal több van bennük és az is plusz motivációt és több erőt tud adni, hogy a szurkolók a nehéz pillanatokban is űztek-hajtottak minket”– fogalmazott a Kisvárda edzője.

Horváth Dávid, az MTK trénere úgy véli, a mérkőzés képe alapján nem érdemeltek kétgólos vereséget. „Jól találtuk meg az üres embereket, jól kombináltunk a mezőnyben, de a vége hiányzott. Annyi kapura lövésünk volt, mint az ezt megelőző hat mérkőzésen összesen, tehát ezzel nem volt probléma, talán a határozottság hiányzott a gólhoz. A három kapott gól sem annak a következménye volt, hogy ne bírtuk volna ki azt a nyomást, amit a hazaiak ránk helyeztek, izolált gólokat kaptunk. Igaz, hogy a fordulópontokból rosszul jöttünk ki, eléggé szakadozott is a játék, ami nem kedvevzett nekünk. Több volt ebben a mérkőzésben, de nem tudom hibáztatni a játékosokat.”

Kapcsolódó tartalom

A hazaiak első góljában kulcsszerepet vállaló Széles Imre szintén úgy véli, hogy ez egy nagyon fontos győzelem, amely „az első lépés lehet a helyes irányba”.

A vendégek gólját szerző Stieber Zoltán csalódott az eredmény miatt, győzni szerettek volna és leszakítani a Kisvárdát. „A gólom után még bizakodtunk, hogy lehet gyorsan még egyet szerezni és adott esetben még a győztes találatot is megszerezni valahogyan. Támadtunk, így benne volt az, hogy kapunk még egyet, a harmadik annak tudható be, hogy kinyíltunk és mindent feltettünk egy lapra.”

Borítókép: Feczkó Tamás (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak