Musorujsag
Élő Eredmények

80 perc gyötrelem, mámoros végjáték: szerbiai fordításával közel a továbbjutáshoz a Fradi

80 perc gyötrelem, mámoros végjáték: szerbiai fordításával közel a továbbjutáshoz a Fradi

m4sport.hu / MTI
A Ferencvárosi TC 2–1-re győzött a szerb Csukaricski otthonában az Európa Konferencia-liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában, így közel került a továbbjutáshoz.

UEFA Európa Konferencia-liga, F csoport, 5. Forduló
FK Csukaricski (szerb)–Ferencvárosi TC 1–2 (1–0)
Leskovac, Dubocsica Városi Stadion

V: Al-emara Mohammed (finn)

Gólszerző: Adzics (10.), ill. Zachariassen (83.), Pesics (98.)
Sárga lap: Nikcsevics (73.), Sztankovics (93.), Jovanovics (98.), Tosics (98.),  ill. Abena (44.), Abu Fani (73.), Zachariassen (96.), Pesics (98.)
Piros lap: Jovanovics (lefújás után)

Csukaricski: Filipovics – Sztankovics, Szubotics, Kovacsevics, Tosics – Ivanovics, Sissoko, Kovac (Jovanovics, 85.), Adzsics (Nikcsevics, 71.) – Miladinovics (Singh, 81.), Cvetkovics (Adetunji, 85.)
FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, a szünetben), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) – Abu Fani, Sigér (Lisztes, a szünetben) – Traoré (Katona, 49.), Marquinhos, Zachariassen – Pesics

A semleges helyszín nyomán alig ezer néző volt kíváncsi a találkozóra, de annak fele is magyar drukker volt. A Cukaricki azért kényszerült távol az otthonától, mert a belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, ezért a mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezték, ahol augusztusban adták át a másodosztályú Dubocica több mint 8000 férőhelyes új stadionját.
A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzetre mindössze négy percet kellett várni, de a Pesic passzából kiugró Traoré közeli lövését védte a szerb kapus. A magyar bajnok hiába irányította a játékot, a belgrádi rivális az első gyors ellenakciójából betalált. A hazaiak vezető találata hidegzuhanyként érte a zöld-fehéreket, akik bár többet birtokolták a labdát, helyzetig nem jutottak. A Cukaricki előnyben játszhatta a saját játékát, azaz védekezésre rendezkedett be, majd labdaszerzésekből igyekezett gyors kontrákat vezetni, amire volt is esélye, mert a Ferencváros görcsösen és pontatlanul futballozott. Elöl a magyar kísérletek elkerülték a kaput, viszont Dibusznak kellett néhányszor védenie. A szünet előtti 15 percben valamelyest ismét veszélyesebbé vált a magyar csapat játéka, azonban hiányzott a lendület és az átütőerő, a befejezések pedig továbbra is célt tévesztettek, így a Cukaricki vonulhatott előnnyel a szünetre.

Myenty Abena (k) és Dibusz Dénes (j), a Ferencváros, valamint Mihajlo Cvetkovic (b), a Cukaricki játékosa a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki – Ferencvárosi TC mérkõzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

Dejan Stankovic vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, sőt, néhány perc múlva Traoré sérülése miatt már a negyedik változtatási lehetőségét is ki kellett használnia. Valamelyest ugyan javult az FTC játéka, mert több elképzelés és lendület volt az akciókban, azonban a kulcspasszok továbbra sem sikerültek, így az egyenlítés is elmaradt. A Cukaricki továbbra is a gyors ellenakciókban bízott, de ezek a térfélcserét követően kevesebb veszélyt hordoztak magukban, mint az első félidőben. A hajrában a magyar bajnok átállt a háromvédős rendszerre, de fölénye így is meddőnek bizonyult, ritkán adódott lehetőség a támadók előtt.

Végül góllá érett a nyomás, de a Ferencváros helyzetén jelentősen csak diadal javított volna, ezért támadásban maradt. Amikor már úgy tűnt, meg kell elégednie az egy ponttal, akkor Pesic villanása mégis győzelemhez segítette a magyar csapatot, amely így lépéselőnybe került a belga Genkkel szemben.

A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 2–1-re legyőzte a Genket, így már biztos továbbjutóként utazik két hét múlva a Groupama Arénába.

Borítókép: Leskovac, 2023. november 30. A gyõztes Ferencváros játékosai a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkõzés után a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. Cukaricki-Ferencvárosi TC 1-2. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak