Musorujsag
Élő Eredmények

„Előnyömre válhat, hogy itt nem áll le a bajnokság” – ciprusi csapatából harcolná ki újra a válogatott kerettagságot Varga Kevin

„Előnyömre válhat, hogy itt nem áll le a bajnokság” – ciprusi csapatából harcolná ki újra a válogatott kerettagságot Varga Kevin

m4sport.hu
Nyáron igazolt a Apollon Limasszolba Varga Kevin. A 14-szeres magyar válogatott labdarúgó most az M1-nek beszélt a ciprusi csapatnál eltöltött első hónapjairól, jelenlegi formájáról, s persze a nemzeti csapatba való esetleges visszakerüléséről, az Eb-részvétele lehetőségéről is.

„Elég tartalmas hónapokon vagyok túl, egyből a bajnokságba csöppentem. A szakmai stáb egyből meccseken is akart szerepeltetni, csereként beszálltam, apránként tudtam felvenni a fonalat. Az első hónapban nagyon jól szerepeltünk csapatszinten, abszolút megérdemelten, azóta viszont belekerültünk egy mélyrepülésbe. Nyilván várható volt, hogy nem nyerjük meg minden meccsünket, de az elmúlt négy találkozón szerzett nulla pontot nem terveztük be, pláne, hogy ebből hármat otthon játszottunk” – mesélt az Apollon Limasszolnál töltött első időszakáról Varga Kevin az M1-nek.

A negatív szériáról elmondta, két meccsen szinte egyből érezhető volt, hogy kikapnak. A következő két meccsre változtattak a taktikájukon, akkor már nem is érdemeltek vereséget, de az önbizalom és az ösztönből való cselekvés hiányzott belőlük. Nehéz helyzetben vannak, de innentől sorozatban nyernék a meccseket.

„Úgy érzem, hogy jó helyre érkeztem, a ciprusi bajnokság jó színvonalat képvisel. Február végén kezdődik a rájátszás hat csapattal. Az elmúlt két mérkőzésen kezdőként kaptam lehetőséget, jól érzem magam, de nekem még szezon eleji a formám, a bajnokság viszont már javában zajlik” – mesélte Varga Kevin, aki kevesli eddigi egy gólpasszát, többet vár magától és a csapattól is az ellenfél kapuja előtt.

A szélső kiemelte, hatalmas a konkurencia a csapatban, kiegyensúlyozott teljesítmény kell a játékpercekhez, ez rá is jó hatással van. Összességében boldog az Apollonnál, de adódik a kérdés, hogy vissza tudja-e verekedni magát a válogatottba is?

„Jelenleg minden magyar labdarúgó fejében motoszkál a válogatottság, pláne, hogy nyáron jön az Európa-bajnokság. Persze, nekem is ott van álomként és célként a szemem előtt. De most magamra kell fókuszálnom, a formámat kell minél jobb állapotba hozni. A játéklehetőség rajtam és az edzőn múlik, én megteszek mindent. Sajnos még nincs gólom, de ha a csapat szereplése felfelé ível, az azt is elősegíti, hogy a válogatottba kerülhessek. Ami az előnyömre válhat, hogy itt nem áll le a bajnokság, minden adott, hogy formába lendüljek” – mesélt a nemzeti csapattal kapcsolatos érzéseiről Varga Kevin.

A korábbi 14-szeres válogatott elmondta, mostanában nem beszélt Marco Rossival, de a szövetségi kapitány jól ismeri őt, tudja, mire képes. Mostanában nem volt olyan formában, hogy ebbe az erős a válogatottba bekerüljön, a limasszoli csapatnál futballistának érzi magát, s belead mindent, hogy újra kerettag legyen.

Szombaton sorsolják az Eb-csoportokat, Varga Kevin pedig természetesen figyelemmel követte az Eb-selejtezőket és várja a magyar válogatott ellenfeleit is.

„Nehéz megmondani, mi jó a magyar válogatottnak. Rengeteg játékos nyilatkozott, hogy egyre nagyobb az elvárás feléjük. Mindenki joggal reménykedik, hogy akár a továbbjutás is meglehet. Biztosan lesznek világsztár csapatok, de aki kijut az Eb-re, az mind nagyon erős csapat, nüanszokon fog múlni. Nagyon jó érzés világsztárok ellen egy Európa-bajnokságon, pláne úgy, hogy reális esélyünk is van ellenük. Bízom benne, hogy olyan csapatokkal találkozunk, akik ellen meglehet a továbbjutás” – elemzett a sorsolás előtt a szélső, hozzátéve ez az egész országnak egy hatalmas élmény lesz, várja a júniusi futballázat. Varga szerint a magyar csapat bármire képes lehet, csapatszinten és egyénileg is fejlődött a válogatott. Bízik a továbbjutásban, onnantól pedig már tényleg bármi történhet.

Borítókép: Varga Kevin (fotó:mlsz.hu)

További tartalmak