Musorujsag
Élő Eredmények

Fóliával óvják a kecskeméti pályát, az MTK szeretne ott pontokat kibrusztolni

Fóliával óvják a kecskeméti pályát, az MTK szeretne ott pontokat kibrusztolni

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Kecskeméti TE az MTK Budapestet fogadja, s bizony mindkét csapat számára fontos lenne a siker, hogy a téli szünet előtt eltávolodjanak a veszélyzónától.

A jobbhátvéd Hei Viktor gondolt egyet, ellőtte messziről, be is ment: egy szép villanás döntötte el az egyébként meglehetősen eseménytelen MTK–Kecskemét találkozót augusztus 19-én. A két csapat az azóta eltelt 11 fordulóban fordított utat járt be: az MTK kiváló kezdés után ráállt egy lefelé tartó pályára, a KTE viszont pont a rossz szeptemberét feledtette az elmúlt fordulókban.

Az MTK egy kicsit színtelen-szagtalan csapata a jelenlegi OTP Bank Ligának. A klubfilozófia és a Sándor Károly Akadémia révén a fiatalok szerepeltetése rendben van, az U21-es játékpercekben – főleg Kovács Mátyásnak köszönhetően – vezet a csapat, de a korábbi években megszokott domináns, labdára épülő játékstílust mintha feladta volna Horváth Dávid csapata. A különböző statisztikai adatok jelentős részében a középmezőnyben találjuk a kék-fehér csapatot, árulkodó, hogy a kaput eltaláló lövések számában és a helyzetkihasználás minőségében is 11. a csapat – utóbbit jelentősen árnyalja a szezonban kihagyott két tizenegyes.

Ha a tabellára nézünk, a 9. MTK távolabb van a kiesőzónától, mint a dobogótól, de a szerepét, miszerint némi átmenetet képez a leszakadók és a dobogóesélyesek között, egyelőre nem tudta levetkőzni. Ebben sokkal jobban halad a Kecskemét, amely nem esett kétségbe a hullámvölgyekor, azóta pedig visszatalált tavalyi önmagához.

Szabó István csapata az októberjében még megbújtak idegenbeli vereségek, hazai pályán azonban továbbra is ellenállhatatlan a csapat: öt győzelme mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérleg a Széktói Stadionban. Ugyanakkor az MTK ezekre a statisztikákra gyakran fittyet hányik: az Újpest és a DVSC hazai veretlenségét is elvette, a két csapat pedig azóta összesen egy meccsen kapott ki saját otthonában.

A Kecskemét hazai meccseivel kapcsolatban télen – legalábbis még ezen a télen – egyértelmű a kérdés: milyen állapotban fogadja a csapatokat a gyepszőnyeg, s tud-e a vendégcsapat ehhez a KTE-nél jobban alkalmazkodni? A Fradinak nem sikerült, a héten elég intenzíven jelentkező csapadék pedig vélhetően még kevésbé fogja futballra alkalmassá varázsolni a talajt. Emiatt látványos meccset nem, de nagy küzdelmet vizionálunk.

Kecskeméten egyébként a sok csapadék miatt az is kérdéses lett, hogy a bajnokit meg tudják-e rendezni. Még szerencse, hogy az egész város összefogott, a gyepszőnyeget pedig egy hatalmas fóliával óvják meg az özönvíztől.

„Csütörtök óta sok csapadék esett le országosan, így Kecskeméten is, klubunk pedig igyekezett a lehető legjobban megvédeni a pályát az időjárás viszontagságaitól, erre már a hét elején elkezdtünk felkészülni. Kezdésként a teljes gyepszőnyeget lefedtük, még a nagy esőzések kezdete előtt, a klub utánpótlás edzői és stábtagjai is bekapcsolódtak a folyamatokba, összefogva a közös célért. Péntek kora délutánra az előrejelzéseknek megfelelően megszűnt az eső, és a találkozó végéig már nem is várható. Ezzel összhangban indul meg a fóliáról a csapadék eltávolítása, illetve a víz elszivattyúzása. Kiemelném, hogy a teljes város megmozdult azért, hogy szombaton mérkőzést rendezhessünk, az első kérő szóra segítséget kaptunk, akárhova is fordultunk, ezt ezúton is köszönöm. Bízom benne, hogy ezek után szép számú közönségünk előtt sikerrel tudjuk megvívni az MTK elleni bajnokit is” – mondta a Kecskemét honlapjának Filus Andor ügyvezető.

A szabadfogású birkózás és az egyéni villanások egyvelege döntheti el a bajnokit – amelyen mindkét csapatnak, de főleg az MTK-nak lenne szüksége a három pontra a téli biztonság érdekében.

A Kecskemét–MTK mérkőzést szombaton 13 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

december 2., szombat
13.00 Kecskeméti TE–MTK Budapest
15.30 Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC
19.30 Kisvárda-Master Good–Debreceni VSC

december 3., vasárnap
12.45 Újpest FC–Paksi FC
15.15 Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC
17.45 Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC

Az OTP Bank Liga állása a 14. forduló után
Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak