Musorujsag
Élő Eredmények

A Kisvárda a dobogóra hajtó Debrecen ellen építene győzelmi sorozatot

A Kisvárda a dobogóra hajtó Debrecen ellen építene győzelmi sorozatot

m4sport.hu | Szerző: Fazekas Márton
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a kieső helyen álló Kisvárda a dobogóért küzdő Debrecent fogadja a Várkerti Stadionban. Mindkét csapat nagy sikert könyvelhet el az előző fordulóból: a hazaiak trénere, Feczkó Tamás az első győzelmét aratta a csapat vezetőedzőjeként az MTK ellen, míg a DVSC a Zalaegerszeg otthonában szerezte meg első idegenbeli bajnoki győzelmét a szezonban. A Kisvárda a 11. forduló óta az utolsó helyen áll a bajnokságban, egy esetleges győzelemmel elléphetnek a sereghajtó pozícióból, míg a Debrecen 9 hónap után nyerhetne egymás után két meccset vendégként a bajnokságban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei csapatnak nem indult könnyen a szezon, hiszen az első 9 bajnokit a megfertőződött kisvárdai gyep miatt idegenben játszották. Hazai pályán nagyobb kezdeményezőkészségre lesz szükség, ha meg akarnak indulni felfelé a tabellán. Eddig 4 mérkőzésen 2 győzelem és 2 vereség a mérlege otthon a Kisvárdának, ami még úgyis erősebb az idegenbeli teljesítménynél, hogy már 10 meccsen túl vannak vendégként (1 győzelem, 1 döntetlen és 8 vereség).

Kapcsolódó tartalom

Amikor a Kisvárda problémáit vesszük alapul, akkor érdemes a könnyű kérdésekben a választ megtalálni. A focit gólra játszák, és jelenleg ez az a tényező, amelyen Feczkó Tamásnak hosszútávon javítani kell. Az MTK elleni meccs azonban már adhat reményt a Kisvárda szurkolóinak, hiszen a bajnokságban ez volt az első alkalom, amikor a Várda 3 gólt lőtt, győzelem is lett a jutalma. Ennek ellenére a 14 meccsen szerzett 14 gól nagyon kevés még mindig, a hazai pálya folyamatos előnye viszont segíthet majd. Ahhoz, hogy a Várda meccseket nyerjen, sokkal több lövéssel kell operálniuk, hiszen eddig ők próbálkoztak a legkevesebbel a bajnokságban.

A Kisvárda átlagosan 9 lövéssel próbálkozik meccsenként az OTP Bank Ligában.

A Debrecen a gólokkal nem, de a jó idegenbeli szerepléssel adós volt eddig a bajnokságban. Ebben a szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében az örmény Alashkertet verte 1–0-ra a Loki, míg a MOL Magyar Kupában az NB II második helyén álló Győrt sikerült legyőzni 2–1-re idegenben. Az NB I-ben azonban nem ment nekik, és bár hazai pályán remek mérleggel rendelkeznek (6 győzelem és 2 vereség), ezt a formát nem tudták átmenteni amikor Blagojevics gárdája utazott az ellenfeleihez. A Zalaegerszeg elleni összecsapáson viszont megtört a jég, és összejött idegenben is a hőn áhított győzelem.

Kapcsolódó tartalom

Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya ezen a meccsen játszotta a 150. mérkőzését a Lokiban. A Debrecen klubhonlapján elmondta, nagy lökést adhat ez a siker az év hátralévő mérkőzéseihez, ráadásul a DVSC még háromszor utazik idegenbe, így fontos lenne számukra tartani azt a lendületet, amit a ZTE elleni siker hozott:

 „Utólag emlékeztettek a 150. Loki-meccsemre, hisz alapból nem követtem, de jó érzések kavarognak bennem. Emlékezetes marad, egyrészt azért, mert az idei első idegenbeli győzelmünket szereztük, másrészt pedig egy szép egyéni akció után gólt szereztem. Ezek a tényezők még szebbé teszik a jubilálást, így maximálisan elégedett vagyok. Boldogsággal tölt el, hogy 3 pont lett a 150. meccsem jutalma.” – nyilatkozta.

Kapcsolódó tartalom

A 109-szeres válogatott labdarúgó hozzátette, ahhoz, hogy a Debrecen továbbra is a kitűzött céljai felé haladjon, a Kisvárda, az MTK és a Kecskemét ellen is jó eredmény szükséges idegenben.

„Lehet, hogy a ZTE elleni meccs jó végkimenetele mondatja belőlem, de hiszem, hogy a csapat akár mind a három mérkőzését behúzhatja. Nehéz belemenni bármilyen esélylatolgatásba, de a lehető legtöbb pontot gyűjtenénk az utolsó három összecsapásunkon. Erős évet szeretnénk zárni, és bízom benne, a jövő héten megint arról nyilatkozom, hogy az újabb három pontért utazunk a fővárosba.” – mondta.

A Kisvárda és a Debrecen mérkőzése abból a szempontból is érdekes lesz, mert egyik csapat sem arról híres, hogy letámadásaival nyomást helyez az ellenfelére, inkább átadja a kezdeményezést az aktuális ellenfélnek, vagy inkább a mélyebb védekezést preferálják. Nehéz előre megjósolni, melyik csapat fogja tudni a saját erényeit jobban érvényesíteni a pályán. Az alábbi táblázat azt mutatja be, hány labdaszerzése volt a csapatoknak az ellenfél térfelén az idei szezonban.

Ugyan a forma és a tabellán elfoglalt helyezés alapján a Debrecen a meccs esélyese, a hétszeres bajnok eddig nem győzni járt a Várkerti Stadionba: eddig hat Kisvárda-Debrecen meccset rendeztek az NB I-ben, ebből mindössze egyszer, idén márciusban gazdagodott 3 ponttal a Loki.

A Kisvárda-Debrecen élvonalbeli mérkőzést szombaton 19.30-tól az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

 

További tartalmak