Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz a továbbjutást, Nagy Ádám a csoportelsőséget sem érzi irreálisnak az Eb-sorsolás után

Dibusz a továbbjutást, Nagy Ádám a csoportelsőséget sem érzi irreálisnak az Eb-sorsolás után

m4sport.hu
Dibusz Dénes egyáltalán nem elégedetlen a jövő nyári Európa-bajnokság csoportsorsolása után, amely alapján a magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került egy kvartettbe. Nagy Ádám szerint a magyar csapat akár a csoportelsőségért is versenyben lehet.

Kapcsolódó tartalom

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

Dibusz Dénes a sorsolás után az M4 Sportnak elmondta, az előző Eb-n kapott német, francia, portugál trióhoz képest ezúttal „kevésbé gyilkos” csoportba került a magyar válogatott. „Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást, egyáltalán nem vagyok elégedetlen.”

A Ferencváros kapusa szerint pikáns, hogy a két évvel ezelőtti, müncheni 2–2 után a házigazda németekkel ismét összekerült a magyar csapat. „Onnan folytathatjuk azt a találkozót és lerendezhetjük a dolgokat, de persze az egy más csapat volt, a miénk is, ez pedig egy más torna lesz, meglátjuk, mire megyünk egymással. Az biztos, hogy rendező országként nagy nyomás alatt lesznek.”

Dibusz elárulta, nem voltak kívánságcsapatai. „Az első kalapból nem volt különösebb vágyam, a harmadikból örültem volna a szlovénoknak, hiszen Miha Blaziccsal jó néhány évet játszottunk együtt, vele jó lett volna találkozni az Európa-bajnokságon. A negyedikből szerettem volna az olaszokat elkerülni, hiszen ők nyilván nem egy negyedik kalapos erősségű csapat. Nem lehetünk elégedetlenek, összességében bizakodva és önbizalommal várhatjuk majd az Európa-bajnokságot.”

Kapcsolódó tartalom

Nagy Ádám úgy véli, hogy kiegyensúlyozott kvartettbe került a magyar csapat, amelyben akár a csoportelsőségért is versenyben lehet. „Vannak erős és kevésbé erős csoportok és halálcsoport is van, mi egy közepes csoportba kerültünk. Örülök, hogy a németekkel vagyunk együtt, és nem azért, mert a pillanatnyi forma alapján az első kalapból ők számítanak most a leggyengébbnek, hanem amiatt, hogy revánsot vehetünk. Az első mérkőzésen Svájccal találkozunk, örülök ennek, mert jó mérkőzés lesz, fel tudunk belőlük jól készülni. A skótokat nagyjából ismerhetjük, tudjuk, hogy milyen labdarúgást csinálnak, milyen játékerőt képviselnek. Én három nagyon jó mérkőzést várok és szerintem ha mi is elhisszük magunkról, akkor abszolút van keresnivalónk és akár a csoportelsőségért is mehetünk.”

„Először hirtelen azt hittem, hogy Eurovíziós Dalfesztiválon vagyunk, de aztán megnyugodtam, hogy jó helyen vagyunk” – mondta a sorsolást kísérő tévéműsorral kapcsolatban, majd kitért rá, mennyire örömteli az a tény, hogy immár harmadszor követheti résztvevőként az Európa-bajnokság csoportsorsolását. „Most azon kell majd dolgoznom, hogy ott is legyek a csapattal a keretben” – mondta arról, hogy a klubcsapatában, a Pisában jelenleg nem jut elegendő játékperchez.

Kapcsolódó tartalom

A sérülése után a szombati bajnokin már kispados Fiola Attila azt mondta, hogy bár a németek ellen volt mostanában jó élménye a válogatottnak, ő jobban örült volna az első kalapból spanyoloknak, mert még nem játszott ellenük. Szerinte a német csapat Eb-házigazdaként sokkal jobban fog teljesíteni, mint az elmúlt időszakban, de Svájc és Skócia is nagyon erős. „Mindegyik kalapból erős csapatot kaptunk. A skótok fizikálisan nagyon rendben vannak, láttam néhány selejtezőjüket, nagyon jól játszottak. Svájcot nem kell bemutatni senkinek, sok sikerülményünk nem volt legutóbb ellenük, reméljük, hogy most megfordul az eredmény, hiszen azóta 80 százalékban kicserélődött a csapat, az elmúlt időszakban sikeresek voltunk, nagyon jó csapategység van” – mondta a Fehérvár védője.

(fotó: EPA/FILIP SINGER)

A svájci Servette-ben futballozó Bolla Bendegúz elárulta, különösebben nem vágyott Svájcra csoportellenfélkéntde így utólag örül annak, hogy így alakult. „Összességében szerintem nem rossz csoport, bár alakulhatott volna jobban is a helyzetünk. Erős csoport, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni.”

Nagy Zsoltnak érthető módon kedves emlékei vannak a németekről, a budapesti NL-mérkőzésen a Puskás Akadémia játékosának góljával szereztünk vezetést az 1–1-re végződő meccsen.

Nagy a skótokról és a svájciakról azt mondta, más szintet képviselnek, de kellemetlen ellenfelek: „Svájc az elmúlt tornákon már megmutatta, hogy komoly csapatokkal képes felvenni a versenyt.”

Hozzátette, már nagyon várja az Eb-t, reméli, mindenkit elkerülnek a sérülések.

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak