Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Dávid: Tudtuk, a ziccer ilyen pályán nem ziccer

Horváth Dávid: Tudtuk, a ziccer ilyen pályán nem ziccer

m4sport.hu
Az MTK mestere videóelemzőjének azt mondta, a kecskeméti meccsel nyert egy szabadnapot.

A Kecskemét hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az MTK-tól a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, melyen mindhárom gól büntetőből született.

Tudtuk, mély talajú lesz a pálya, azt kértem, egyszerű technikai megoldásokat válasszunk. Nyomtunk is rendesen, de ma nem sikerült nyerni, sokszor választottunk rossz döntést. Szerencsére még az első félidőben sikerült egyenlíteni. A második félidőben úgy mentünk ki, döntsük el a meccset, de keresztülhúzta a számításainkat az újabb gól. Onnantól úgy éreztem, nem sikerülnek a megoldásaink, amikor laposan kellett volna játszani, elkezdtünk ívelgetni, pedig nem azt kértük” – mondta a találkozót követően Szabó István, a hazaiak mestere.

Az volt a cél, a szélekről a védők mögé kerülve próbáljuk bevinni a labdát, de mi középen próbálkoztunk, amit könnyebb kivédekezni. Fölényben voltunk, nyomtunk, de kevés átütőerővel és jól is védekezett az MTK” – összegzett a szakember.

Horváth Dávid, a kék-fehérek vezetőedzője szerint mint futballmeccset, taktikailag nagyon nehéz elemezni, adott is egy szabadnapot a csapat videóelemzőjének. „A második félidőben éreztem azt, hogy küzdőszellemben egyenrangú partnerei vagyunk a Kecskemétnek. Azt tudtuk, a ziccer ilyen pályán nem ziccer, nem véletlen, hogy 11-esből születtek a gólok. Örülünk, hogy tudtunk nyerni” – értékelt Horváth.

Kapcsolódó tartalom

Ki-ki meccs volt, ebből most az MTK jött ki jobban. Nagyot küzdöttünk, sajnáljuk, hogy ez lett a vége, mert három pontot szerettünk volna. Látszódott a pályán, nem az van, amit elterveztünk” – mondta Horváth Krisztofer a hazaiak gólszerzője. Elárulta, a következő fordulóban szeretnének javítani, amire lát is esélyt, hiszen a Puskás ellen játszanak és neki, valamint a csapatának is jobban megy az olyan csapatok ellen, amelyik focizik, amelyik focis csapat.

Nem ilyenről álmodtam, hogy ilyen meccsen térek vissza két hónap után, de örülök, le volt tesztelve a sérülés, játékra alkalmas vagyok. Remélem, a hátralévő meccseken a csapat segítségére tudok lenni. A Kecskemét ellen jól felkészültünk, tudtuk, mi vár ránk egy ilyen talajú pályán. Ilyen hozzáállás kellett a győzelemhez, tudtuk, hogy nüanszokon fog múlni, a szerencsénkért megdolgoztunk, megérdemeltük” – értékelt az MTK rutinos játékosa, Németh Krisztián.

 

Borítókép: Kecskemét, 2023. december 2. Zeke Márió, a Kecskemét (j) és Varju Benedek, az MTK (b) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Kecskeméti TE-MTK Budapest mérkőzésen Kecskeméten a Széktói Stadionban 2023. december 2-án. MTI/Bús Csaba

További tartalmak