Musorujsag
Élő Eredmények

A szerelemtől az utálatig csak egy lépés – Kuznyecov szerint ilyen kegyetlen a futball

A szerelemtől az utálatig csak egy lépés – Kuznyecov szerint ilyen kegyetlen a futball

M4 Sport
Kuznyecov Szergej a futball kegyetlenségét is megemlítette a Diósgyőr hazai pályán elszenvedett 3-0-s veresége kapcsán, míg a győztes Zalaegerszeg vezetőedzője, Márton Gábor a pozitívumok mellett sem feledkezett meg arról, hogy nem lett kedvezőbb a helyzetük.

Kapcsolódó tartalom

A DVTK edzője érezhetően csalódottan, de nem a kardjába dőlve szőtte a szavait. „Próbáltunk játszani. Ilyen kegyetlen a futball” – utalt arra Kuznyecov, hogy aki nem rúgja be a helyzeteit, azt megbüntetik.

Az öltözőben azt mondta a futballistáinak, a vereség is a futball része, és a csapategységnek ilyenkor is meg kell mutatkoznia. „Nehéz szituációban vagyunk, megint kikaptunk, sok gólt kapunk, keveset rúgunk, de erősnek kell lenni, talpra kell állni és harcolni.”

„A szerelemtől az utálatig csak egy lépés” – reagált végül a lelátói bírálatokra.

Védője, Gera Dániel bár gratulált a lehetőségeivel jól gazdálkodó ellenfélnek, úgy érezte, nem volt benne a mérkőzésben a komoly vereség. „A második félidőben picit tompábbak voltunk, nem értünk annyiszor a kapu elé, mint szerettünk volna. Ilyen időszak van” – idézte meg ő is, hogy ha az első félidei kapufájuknál szerencsésebbek, valószínűleg nem járnak pórul.

Márton Gábor elárulta, Mim Gergelyt, aki végül két góljával eldöntötte a három pont sorsát, azért készült lecserélni, mert sérüléssel bajlódott és nincs még top állapotban.

Kapcsolódó tartalom

„Jelezte, hogy még rendben van, ezért maradt a pályán” – örömködött földije és az egész csapat teljesítménye felett. Leszögezte, nagy volt a nyomás, mert a riválisaik szedegetik a pontokat, és ezzel a győzelemmel sem változott meg a helyzetük. Azonban nem szűkítené le a tabella alján szereplőkre a pozícióharcot, mert reméli, meg tudják majd közelíteni az előttük lévőket.

„Az első félidőben nem mertünk úgy focizni, nem jó helyekre játszottuk a labdákat” – jelezte, a szünetben bizakodott, hogy felbátorodnak a labdarúgói. „Nem volt egy könnyű meccs, az eredmény alapján mindenki azt gondolná, de egyáltalán nincs erről szó” – sorolta a pozitívumokat a szép góloktól, a jól levédekezett pontrúgásokon át, a kapott gól nélküli lehozott meccsig.

A duplázó Mim úgy gondolja, a győzelem nagy lendületet adhat a hátralévő őszi fordulókra. Elismerte, a vezetés után még több emberrel próbáltak támadni a hazaiak, így sok lehetőség adódott a kontrákra, viszont nem a jó az iksz szellemében érkeztek. „A mérkőzés képe nem biztos, hogy ezt mutatta, mert a Diósgyőr irányított, náluk volt többet a labda. De azt gondolom, most nem vagyunk olyan helyzetben, hogy mi irányítsunk egy mérkőzést. De a védelem nagyon jól teljesített.”

Borítókép: ztefc.hu

További tartalmak