Musorujsag
Élő Eredmények

„Néha sírni van kedvem” – Sztankovics emlékeztet, a bajnokság egy maraton

„Néha sírni van kedvem” – Sztankovics emlékeztet, a bajnokság egy maraton

m4sport.hu
A Ferencváros hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Mezőkövesddel az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A mérkőzést követően a főszereplők az M4 Sport riporterének, Martí Zoltánnak értékeltek.

„Abena jól van, beszéltünk az orvossal. Ijesztő és kemény pillanat volt, rögtön a pályára rohantunk, amikor megtörtént. Stabil az állapota” – kezdte Myenty Abena állapotának ismertetésével interjúját Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője. A zöld-fehérek védője az első félidő végén szerencsétlenül találkozott Piscitelli sarkával, ami után mozdulatlanul terült el a földön, s a pályán is hosszasan ápolni kellett, végül hordágyon vitték le.

A mérkőzésről Sztankovics elmondta, volt néhány helyzetük, hazai pályán nyilván támadni akartak, mert ez a Ferencváros útja. Szerinte a második félidőben csak a gól hiányzott, egykapuztak.

„Aki bajnok szeretne lenni, annak ilyen mentalitással is kell játszania – hangsúlyozta a szerb szakember, aki kihangsúlyozta, az erőltetett menetben fontos a regeneráció is. – Még sok esélyünk van pontokat szerezni, a bajnokság egy maraton. Néha elfáradunk, néha sírni van kedvem, de a végjáték a legfontosabb.”

Kapcsolódó tartalom

„Amíg tudtunk, addig bátran futballoztunk. Utána az akaratunk érvényesült, így meg tudtunk szerezni egy pontot. A Ferencváros otthonában döntetlent elérni pozitív dolog. Megpróbáljuk a lehetőségeinkhez mérten a saját stílusunkat játszani. Nem gondolom, hogy valami ördöngős dolog miatt nem tud minket legyőzni a Fradi” – értékelt Kuttor Attila, utalva arra, hogy a Ferencváros már negyedik mérkőzés óta nem tudja legyőzni csapatát.

A csereként beálló Katona Bálint szerint voltak helyzeteik, be lehetett volna húzni ezt a mérkőzést. Próbáltak nagy nyomást helyezni a Mezőkövesdre, de a széleken nem voltak elég hatékonyak. Cseri Tamás elfogadja a döntetlent, szerinte voltak lehetőségeik, de mégiscsak a Fradival játszottak, hellyel-közzel sikerült kihozniuk a maximumot a mérkőzésből.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 15. forduló
Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–0
Budapest, Groupama Aréna, 6127 néző

V: Káprály Mihály

Sárga lap: Pesics (32.), ill. Kojnok (43.), Cseke (60.), Vajda (70.), Molnár G. (77.)

FTC: Dibusz – Botka (Katona, a szünetben), Cissé, Abena (Wingo, 47.), Civic – Makreckis, Abu Fani (Besic, 76.) – Lisztes, Zachariassen, Marquinhos (Tokmac, 61.) – Pesics
Mezőkövesd:
Piscitelli – Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G., Babunszki (Szalai J., 92.), Cseri (Nagy G., 87.) – Drazics

Borítókép: Leskovac, 2023. november 30. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkõzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak