Musorujsag
Élő Eredmények

„Halálcsoportnak nem nevezném a miénket, de nehéz ellenfelek várnak ránk” – Styles az Eb-sorsolás után

„Halálcsoportnak nem nevezném a miénket, de nehéz ellenfelek várnak ránk” – Styles az Eb-sorsolás után

m4sport.hu
Styles Callum, a Barnsley magyar válogatott labdarúgója izgalmasnak tartja a mieink Európa-bajnoki csoportját – a középpályás szerint csakis Marco Rossi együttesén múlik, meddig jut el a jövő évi kontinenstornán.

 

Magyarország a házigazda Németország, valamint Skócia és Svájc mellé került az A csoportba a néhány nappal ezelőtt megtartott sorsoláson.

Kapcsolódó tartalom

A 23 esztendős Styles Callum az esemény kapcsán a Nemzeti Sportnak beszélt a várakozásairól.

„Izgalmas – jellemezte az A jelű négyest a játékos. – Halálcsoportnak nem nevezném a miénket, de nehéz ellenfelek várnak ránk. Németország, Skócia és Svájc is erős, mégis van esélyünk a továbbjutásra a csoportból. Csakis rajtunk múlik, meddig jutunk el a tornán.”

A középpályás elmondta, a németek legyőzéséhez szükséges receptet már ismeri a magyar csapat.

„A németeket kifejezetten nem bánom. Az elmúlt időszakban többször játszottunk ellenük, a legutóbbi Európa-bajnokságon is egy csoportban volt velük a válogatott, és a Nemzetek Ligájában is találkoztunk, ott már én is pályán lehettem. A Puskás Arénában egy egyes döntetlent játszottunk, majd Lipcsében egy nullára győztünk, ha ebből indulunk ki, ismerjük a receptet, miként lehet őket megverni. Az ilyen jellegű párharcoknál a saját tapasztalat sokat számít, a meccs előtt ott lehet a fejünkben, hogy ugyanazt kell tennünk, mint a legutóbbi meccseinken. Veretlen vagyok a német válogatott ellen, és szeretnék az is maradni!”

Kapcsolódó tartalom

Styles szót ejtett a skótokról.

„Skócia nehéz ellenfél. Brit együttes, mégsem mondanám, hogy tipikus erőfutballt játszik. Az elmúlt években több skót csapattársam is volt, a Barn­sley-nál is vannak, Jamie McCart a Celticben nevelkedett, Nicky Cadden három éve játszik Angliában, és a vezetőedzőnk, Neill Collins is skót, játékosként megfordult többek között a Queen’s Parkban, a Leeds Unitedben és a Sheffield Unitedben. Amint véget ért a szombati sorsolás, rögtön jött is az üzenet tőlük” – vélekedett a középpályás, aki végezetül kitért a svájciakra is.

„Az elmúlt években sokszor tartották sötét lónak, nem alaptalanul. A negyedik kalapból húzták ki Svájcot, de még véletlenül sem negyedik kalapos csapatról van szó. Egyénileg kiemelkedő képességű futballisták alkotják a keretét, az elmúlt évtizedekben állandó résztvevője a világ- és Európa-bajnokságnak. Megvan a kellő tapasztalata, szóval nem bántam volna, ha Svájc helyett más együttest kapunk – de azért nem legyőzhetetlen.”

Kapcsolódó tartalom

Leírhatatlan érzést élt át a szófiai mérkőzés után.

„Az Eb számomra sokkal több álomnál… Már a selejtező vége felé járva is gyakran eszembe jutott a torna. Még azt sem lehetett tudni, hogy az utolsó előtti körben Szófiában, vagy egy másik bolgár városban játszunk-e, a gondolataim néha elkalandoztak, és az Európa-bajnokságról ábrándoztam. Karnyújtásnyira voltunk a kijutástól, leírhatatlan az érzés, amit a szófiai meccs után átéltem. Most, hogy azt is tudjuk, kik várnak ránk Németországban, még inkább várom a nyarat.”

A magyar válogatott mérkőzésének dátumai:
Magyarország–Svájc: június 15., Köln
Németország–Magyarország: június 19., Stuttgart
Skócia–Magyarország: június 23., Stuttgart

Mikor rendezik az Eb-t?

A 17. kontinenstorna június 14-én kezdődik, a nyitómérkőzést a házigazda németek játsszák Skócia ellen, Münchenben. A döntőt egy hónappal később, július 14-én rendezik, Berlinben.

Hol lehet nézni az Eb mérkőzéseit Magyarországon?

A torna összes mérkőzését az M4 Sport (és az m4sport.hu) közvetíti élőben.

 

További tartalmak