Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Barnabás a Paks ellen térhet vissza

Varga Barnabás a Paks ellen térhet vissza

m4sport.hu
Korábbi csapata, a Paks elleni vasárnapi mérkőzésen térhet vissza a Ferencvárosba Varga Barnabás, aki másfél hónapot hagyott ki sérülés miatt.

„Most már elég jól érzem magam, edzem a csapattal is. Még nem vagyok százszázalékosan bevetésre kész, de lehetséges, hogy már a hétvégén a padon ülhetek – nyilatkozta a 29 éves csatár egy közönségtalálkozóval egybekötött jegyértékesítő eseményen az M1-nek. – Remélem, hogy a keretbe már be tudok férkőzni, hogy újra a csapattal tudjak utazni. Több hetet külön edzettem a csapattól, az utóbbi héten csatlakoztam hozzájuk, most már szinte teljes értékű munkát tudok végezni.”

Varga Barnabás október 22-én, a DVTK elleni mérkőzésen sérült meg, elmondása szerint a kényszerpihenő első két-három hetét nagyon rosszul élte meg. „Jó formában voltam, jöttek a gólok a Fradiban és a válogatottban is, jól éreztem magam a pályán, erre a legfontosabb mérkőzéseket kellett kihagynom mind a klubcsapatomban, mind a válogatottban. Az első két-három hétben nagyon rosszul éreztem magam, de dolgoztam, csináltam a dolgomat, most már próbálom inkább elfelejteni ezt az időszakot” – fogalmazott.

A Ferencvárosra három fontos mérkőzés vár még idén, vasárnap Pakson lép pályára a csapat a bajnokságban, jövő csütörtökön a Fiorentinát fogadják a zöld-fehérek a Konferencia-ligában, december 17-én pedig hazai pályán, a Zalaegerszegen zárja az évet a Fradi, Varga Barnabás abban bízik, hogy a visszatérésével hozzá tud adni a csapat teljesítményéhez. A Ferencváros négy bajnokin találkozón át tartó nyeretlenségi sorozatot zárt le szerdán a Mezőkövesd elleni győzelemmel, a támadó szerint a siker lendületet adhat a csapatnak. „Hosszú szezon áll mögöttünk, elfáradt a csapat, és a sérülések is hátráltattak minket. Kisebb hullámvölgybe került a csapat, de tegnap már nyerni tudtunk, reméljük, ez pozitív löketet ad erre a három fontos meccsre.”

Azzal kapcsolatban, hogy a válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került egy csoportba a jövő évi Európa-bajnokságon, Varga Barnabás azt mondta, kaphattak volna könnyebb és nehezebb csoportot egyaránt, de szerinte a csapat mindhárom ellenféllel fel tudja venni a versenyt, ha a maximumot tudja nyújtani. „Ebben az is abszolút benne van, hogy továbbjutunk, ez a célunk” – mondta.

Borítókép: Varga Barnabás, a Ferencváros csatára (MTI/EPA/Domenic Aquilina)

További tartalmak