Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz az egyik legtöbbet foglalkoztatott kapus Európában

Dibusz az egyik legtöbbet foglalkoztatott kapus Európában

m4sport.hu
Az idei naptári évben eddig mindössze öt tétmérkőzést hagyott ki a magyar kapus.

A svájci Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) kimutatása alapján Bruno Fernandes, a Manchester United labdarúgója játszotta eddig a legtöbbet az UEFA égisze alatt rendezett mérkőzéseken – szúrta ki a csakfoci.hu. A sorrend csak a tétmeccseket, (klub és válogatott-találkozókat) veszi alapul. A portugál klasszis december 8-ig 5838 percet töltött a pályán. (A fenti linken kimutatás a december 4-ig lejátszott meccseket vette alapul, de a Unitednek azóta volt már egy bajnokija, amit Fernandes végigjátszott.)

A képzeletbeli dobogóra még a Feyenoord szlovák légiósa Dávid Hancko (58 meccs/5248 perc) és a Real Madrid német védője, Antonio Rüdiger (63 meccs/5223 perc) fért fel.

A győztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzése után. MTI/Kovács Tamás

Számunkra azonban sokkal érdekesebb a kapusok listája, melyet az Union SG hálóőre Anthony Moris vezet 62 meccs/5590 perccel. Őt a Ferencváros Ekl-ellenfelét erősító Maarten Vandevoordt követi 57 meccs/5190-es mutatóval.

A harmadik helyen viszont holtversenyben ott található Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa, aki egyaránt 4950 percet védett, mint az AZ Alkmaart erősító Mathew Ryan. De amíg Dibusznak ehhez 55 tétmeccsre volt szüksége, addig ausztrál kollégájának csak 54-re, mert neki voltak hosszabbításos összecsapásai is.

Kapcsolódó tartalom

A magyar kapus tavasszal a Kecskemét és a Mezőkövesd elleni OTP Bank Liga találkozókat, míg ősszel csak a Hamrun elleni Ekl-selejtezőt, illetve a Nagyecsed és a Puskás elleni kupameccset és az Újpest elleni bajnokikat hagyta ki.

Emellett a Fradiban és a válogatottban az összes meccsen vele kezdődött a csapat összeállítása és valamennyi találkozót végig is védte.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak