Musorujsag
Élő Eredmények

Helyzetekből nincs hiány, de gólokból igen: Kisvárdán becsülné meg jobban a lehetőségeit a Diósgyőr

Helyzetekből nincs hiány, de gólokból igen: Kisvárdán becsülné meg jobban a lehetőségeit a Diósgyőr

m4sport.hu | Szerző: Fazekas Márton
Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a bajnokság utolsó helyén álló, de két meccs óta veretlen Kisvárda, az elmúlt 5 idegenbeli meccsén csak 1 pontot szerző Diósgyőrt fogadja. A két csapat játékfelfogása nagy mértékben különbözik, a Kisvárda az egyik legfizikálisabb csapat a bajnokságban, míg a Diósgyőr továbbra is az előre játékra esküszik. Mindkét csapatnak megvannak az erősségei és a hiányosságai, ezért az fog dönteni a vasárnap 13 órakor kezdődő mérkőzésen, melyik csapat tudja jobban kijavítani az idei hibáit.

Kezdjük a hazaiakkal: A várdai vitézek legnagyobb problémája továbbra is a góllövés, viszont a Debrecen ellen sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, így az MTK elleni siker után ismét ponttal gazdagodott a csapat, ami a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú. A Kisvárda játéka amúgy is a védekezésre épül, amely a tabellán elfoglalt pozíciót látva döcög, azonban amikor a Kisvárda pontot szerzett a szezonban (5 ilyen alkalom volt, 3 győzelem és 2 döntetlen formájában), akkor az esetek nagyobb részében gólt sem kapott. Feczkó Tamás csapata ráadásul a párharcokban és a labdaszerzésekben a bajnokság élmezőnyébe tartozik, így a stábnak a gólok növelésére kell kitalálni egy receptet, mert ez az, ami nagyon hiányzik a Várda játékából – és ezáltal a sikerességéből is.

Érdekesség, hogy a három legtöbbet párharcoló csapat a listavezető, és a két kieső helyen álló gárda. 

A vendég diósgyőriek rossz előjelekkel várják a mérkőzést: Szergej Kuznyecov csapata ugyanis augusztus óta vár az újabb idegenbeli győzelmére, és mostanság a gólok se úgy jönnek, mint jó néhány meccsel ezelőtt. Az előző fordulóban a legnagyobb hazai vereségét szenvedték el a kieső helyen álló ZTE ellen, és annak ellenére kaptak ki simán, hogy nekik volt több lövésük a mérkőzésen.

Kapcsolódó tartalom

A Diósgyőr erénye a támadásépítésben található, hiszen a legtöbb felpasszal (921) ők rendelkeznek a bajnokságban, azonban a sok helyzetet amit kialakítanak, nem tudják hatékonyan kihasználni.

A helyzetek minősége alapján a Diósgyőrnek több gólt kellett volna szereznie ebben a bajnokságban.

Az alábbi grafikonon is látható, hogy a diósgyőriek hárommal kevesebb gólt lőttek, mint amennyit a helyzetei predesztináltak volna. Érdekesség, hogy a Fehérvár úgy szerzett tízzel több gólt a DVTK-nál az idei kiírásban, hogy az xG-mutatójuk alapján Lukács Dánieléknek van több várható gólja (a fehérváriak xG-je 23.98, de 31 góljuk van, míg a DVTK xG-je 24.42, ennek ellenére csak 21 gólosak ebben a szezonban). Ha sikerül orvosolni Kuznyecovnak ezt a problémát, akkor megvan a csapatban a potenciál, hogy visszatérjen a győztes útra.

Kapcsolódó tartalom

A Diósgyőr elleni mérkőzés előtt a Kisvárda klubhonlapján a csapat bosnyák belső védője, Aleksandar Jovicsics nyilatkozott:

„Nagyon kemény meccsre számítok a Diósgyőr ellen, következő riválisunk sincs túl jó passzban, de remek csapat, ezt már bizonyította. Bele kell adnunk mindent, és ha az előző meccsek kitartását, szenvedélyét mutatjuk, akkor nem félek az összecsapástól. Érdekes, az ellenfél soraiból két kapust ismerek, hiszen Artem Odincov az előző bajnokságban még csapattársunk volt Kisvárdán, Karlo Senticcsel pedig a horvát bajnokságban játszottunk egymás ellen.” – mondta Jovicsics, aki múlt héten a Debrecen elleni bajnokin viselte először a Kisvárda csapatkapitányi karszalagját.

Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra, hogy csapatkapitány lehettem, nem számítottam rá, de remélem, az eddigi erőfeszítéseimmel kiérdemeltem.” – vélekedett a kétszeres bosnyák válogatott játékos.

Hogy sikerül a Kisvárdának megtalálni a góllövőcipőt vagy a Diósgyőr sáfárkodik jobban a helyzeteivel, az vasárnap 13 órától kiderül M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

OTP Bank Liga, 16. forduló
Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0
MTK Budapest-Debreceni VSC 2-1
ZTE FC-Újpest FC 1-1
vasárnap
13.00: Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK (M4 Sport)
15.30: Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC (M4 Sport)
18.00: Paksi FC-Ferencvárosi TC (M4 Sport)

További tartalmak