Musorujsag
Élő Eredmények

Erős maradna Kuttor, de ami a végén történt, azt nem tudják hova tenni

Erős maradna Kuttor, de ami a végén történt, azt nem tudják hova tenni

M4 Sport
Mezőkövesden úgy érzik, rászolgáltak volna a győzelemre a Fehérvár ellen – a látogató részéről nem is tagadták, hogy melléjük szegődött a szerencse –, ám a vezetőedzőjük Kuttor Attila az elszalasztott lehetőségeken túl a hajrában megítélt tizenegyest is felhánytorgatta a 2-0-s vereség okaként.

Kapcsolódó tartalom

„Kiválóan futballoztunk, szerintem meg kellett volna nyernünk a mérkőzést” – szögezte le Kuttor Attila, akinél elpattant a cérna a meccset eldöntő ítéletnél, a vendégek büntetője előtt el is küldték a kispadtól. „Ami a végén történt, azért nem tudjuk hova tenni, mert pont az előző mérkőzésen volthasonló szituáció, aminél nem úgy látták, hogy kéz – dohogott. – Nem tudjuk, hogy mihez tartsuk magunkat, mi a megoldás. Reméljük, hogy ezeket a dolgokat vissza fogjuk kapni valamikor a futballtól. Mi vagyunk az egyetlen csapat amelyik nem rúgott tizenegyest a szezonban, ellenünk pedig ilyenek történnek. Nem szolgáltunk rá, azt gondolom.”

„Ilyenkor kell erősnek maradni” – hangsúlyozta többször is, hogy bízniuk kell abban, ha így folytatják, az meghozza az eredményét.

„Az se volt semmi, hogy egy Ferencváros ellen mi birtokoltuk többet a labdát – elevenítette fel a hétközi  – De nem mennék vissza, mert ilyen se volt még, hogy ilyen fölényt tudtunk volna kiharcolni egy Fehérvár ellen. Hiányzik, hogy a végén ezt realizálni kell, mert e nélkül történhetnek olyan dolgok, amik rajtunk kívül állóak, vagy kevésbé tehetünk róluk.”

Az élvonalban 200. alkalommal pályára lépő Cseri Tamás úgy érzi, mindenki láthatta, hogy lefocizták a Vidit, de – még ha többször is csak hajszálon is múlt – kihagyták a helyzeteket.

Bartosz Grzelak azzal kezdte, amit a félidőben is elmondott fehérváriak öltözőjében, hogy senki nem várta, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz – utalva arra, hogy az ellenfél az elmúlt hetek egyik legjobb formáját mutató csapata. „Összességében nem voltunk annyira jók” – ismerte el, hogy szerencsére is szükségük volt.

„Minden győzelem siker. Attól függetlenül, hogy születik meg” – tért ki arra, hogy tavasszal ilyen esetben nem nyertek volna. Mert nem tagadta, kockázatos volt, hogy a Kövesd birtokolta többet a labdát, bár a védői teljesítményével épp ezért volt különösen elégedett. „Ha tudsz nyerni olyan napon, amikor nem a legjobb arcodat mutatod, az nagy siker.”

Bese Barnabás is kiemelte, annak ellenére, hogy voltak nehezebb periódusaik, nem tudott betalálni az ellenfél, és az önbizalomnövelő forma mellett ez is nagy különbség a korábbi rosszabb periódusaikhoz képest.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak