Musorujsag
Élő Eredmények

Két pontrúgás, két gól, késői hazai ébredés - Kisvárdán nyert a Diósgyőr

Két pontrúgás, két gól, késői hazai ébredés - Kisvárdán nyert a Diósgyőr

m4sport.hu
Győzelmével a vendégegyüttes felzárkózott a középmezőnyhöz, míg a hazaiak biztosan a kieső helyen töltik a karácsonyt.

A Diósgyőr egygólos győzelmet aratott vasárnap a sereghajtó Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában. A DVTK augusztus 18-a óta először nyert idegenben.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Csonka
gólszerzők: Camaj (95.), illetve Pozeg Vancas (41., 11-esből), Acolatse (85.)
sárga lap: Makowski (81.), Jovicic (84.), Camaj (90.), illetve Vallejo (57.), Kampecisz (80.), Gera (90.)
Kisvárda Master Good:
Petkovic – Stefan (Ilievski, a szünetben), Jovicic, Széles – Czékus (Makowski, a szünetben), Ötvös (Lucas, 85.), Nikolov (Ponomarenko, 90.), Alic – Navratil, Cipetic, Camaj
Diósgyőri VTK:
Ogyincov – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Klimovics (Bényei, 76.), Vallejo, Holdampf – Pernambuco (Acolatse, 76.), Edomwonyi (Kampecisz, 76.), Pozeg Vancas (Lukács, 89.)

Az első negyedórában leginkább a mezőnyben küzdöttek a felek, némi hazai fölénnyel. A Kisvárda a 13. percben egy szöglet után gólt is szerzett, de ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. A folytatásban egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült, távolról többször is veszélyeztettek, ezért is volt teljesen váratlan, amikor a 37. percben 11-eshez jutott a DVTK. Stephen a bal oldalon kicselezte Cipeticet, majd az alapvonal közelében elesett, Csonka Bence pedig büntetőt ítélt. A várdai játékosok hevesen reklamáltak, a videóbíró pedig percekig elemezte az esetet, majd kihívta a bírót, aki a lassítás visszanézése után is a 11-es pontra mutatott, a szlovén Rudi Pozeg Vancas pedig higgadtan értékesítette a büntetőt.

A szünetben cserékkel frissített a hátrányba került házigazda, de ez nem hozott áttörést, sőt, a másik oldalon ismét 11-es gyanús helyzetet elemeztek – Széles lökte fel Klimovicsot -, végül azonban ebből nem lett büntető. A kisvárdai támadásokból hiányzott az átütőerő, a diósgyőriek pedig kontrákból próbálkoztak, ugyancsak sikertelenül. A hajrához közeledve mindkét kapust tesztelték a játékosok, de nagy gólhelyzet nem alakult ki, mígnem a vendégek szabadrúgáshoz jutottak középen, mintegy 20 méterre a kaputól. A labdát a holland Elton Acolatse rúgta el, Petkovic pedig nem tudott hárítani, az újabb góllal pedig végleg eldőlt a találkozó. Acolatse a ráadásban még egy kapufát is rúgott, a másik oldalon pedig a montenegrói Driton Camaj az utolsó pillanatokban szépített, de ez a három pont sorsát már nem befolyásolta.

OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest-Debreceni VSC 2-1
Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 3-0
ZTE FC-Újpest FC 1-1
vasárnap
15.30: Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC (M4 Sport)
18.00: Paksi FC-Ferencvárosi TC (M4 Sport)

 

További tartalmak