Musorujsag
Élő Eredmények

Mezőkövesden folytatná menetelését a dobogóért a Fehérvár

Mezőkövesden folytatná menetelését a dobogóért a Fehérvár

m4sport.hu
Az elmúlt meccseik alapján a Mezőkövesd-Fehérvár találkozón hiába számítanak esélyesebbnek a remek formában érkező vendégek, az utolsó pillanatig kiélezett csata várható.

Egy kiegyensúlyozott, egyre jobb formában lévő csapat látogat egy olyanhoz, amelyik pontot rabol a bajnok otthonából, de otthon kikap a kiesőjelölttől. Az eredményt még megtippelni is nehéz lenne, de a csapatok legutóbbi két összecsapása alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy csak az utolsó percek hoznak döntést.

A tavalyi szezonban a csapatok kövesdi összecsapása Drazic 93. percben értékesített 11-esével dőlt el a kövesdiek javára, míg a mostani idényben a Fehérváron rendezett összecsapás is csak a hajrában dőlt el, a hazaiak a 82. és a 94. percben szerzett gólokkal tudták otthon tartani a három pontot.

Kapcsolódó tartalom

A két csapat élvonalbeli történelmében eddig 24 mérkőzést játszottak, ezek közül tizenhármat a fehérváriak nyertek, hétszer döntetlen született, négyszer pedig a borsodi együttes szerezte meg a három pontot. Szabó Levente, a fehérváriak támadója arról beszélt a klub honlapján, egyértelműen a győzelem a céljuk, felszabadultan, jó hangulatban várják az összecsapást, és bár kemény meccsre számít, bízik benne, nem éri őket meglepetés.

Kapcsolódó tartalom

A fehérváriak legutóbbi kilenc bajnokijukból mindössze egyet veszítettek el, ráadásul ezen meccsek közül hat találkozón is legalább három gólt szereztek. Ez persze nem véletlen, hiszen a mezőnyben ők juttatják a legtöbb passzt a támadóharmadba. Több sikeres passzuk volt  pálya ezen részébe, mint a kövesdieknek az összes kísérlete.

Kuttor Attila együttesére idén már csak Fejér-vármegyei csapatok várnak, hiszen a fehérváriak után a jövő héten a Puskás Akadémia ellen zárják az őszi szezont. Egyik sem ígérkezik könnyű meccsnek, hiszen mindkét rivális a dobogós helyezésért küzd, miközben a kövesdiek azon igyekeznek, hogy ne kiesőhelyről kelljen téli szünetre menniük.

Kapcsolódó tartalom

Ehhez azonban hatékonyabb támadójátékra lenne szükségük, mert csak a Kisvárda szerzett kevesebb gólt náluk, ráadásul utolsó négy meccsükből háromszor is rúgott gól nélkül hagyták el a pályát. Ráadásul góljaik közel felét Stefan Drazic szerezte, aki nyolc góllal holtversenyben Kenan Kodróval és Varga Barnabással az NB I-es góllövő lista élén áll, de ez is jól mutatja, nélküle elég vérszegény a kövesdi támadójáték.

Kapcsolódó tartalom

A hazaiak dolgát nehezíti, hogy egy héten belül ez lesz a harmadik tétmeccsük, ráadásul a két Ferencváros elleni találkozó után ismét egy élcsapat következik. Kuttor Attila vezetőedző szerint a Fradi elleni szerdai összecsapáson a szezon egyik legjobb játékát mutatták be, sajnos a vége hiányzott nekik, hogy megnyerjék a mérkőzést. Ugyanakkor bízik benne, hogy előbb utóbb ez a játék eredményekkel is párosul.

A 16. forduló programja:
december 8., péntek:
Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 20.00
december 9., szombat:
MTK Budapest-Debreceni VSC 13.15
ZTE FC-Újpest FC 15.45
december 10., vasárnap:
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 13.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 15.30
Paksi FC-Ferencvárosi TC 18.00

Az M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi találkozót élőben közvetíti.

További tartalmak