Musorujsag
Élő Eredmények

Fradi- és Dzsudzsák-szomorítók villogtak novemberben, Drazics a hónap legjobbja

Fradi- és Dzsudzsák-szomorítók villogtak novemberben, Drazics a hónap legjobbja

m4sport.hu
Az MLSZ kiosztotta november hónap legjobbjainak járó díjakat az OTP Bank Ligában: Stefan Drazics, a Mezőkövesd csatára lett a legjobb játékos, Szabó István, a Kecskemét mestere a legjobb edző. A szurkolók szavazatai alapján a hónap legszebb gólját Szabó Levente szerezte, míg a legszebb védésért járó elismerést a paksi Szappanos Péter érdemelte ki.

November legjobbja: Stefan Drazics (Mezőkövesd)

Kiváló hónapot zárt a Mezőkövesd novemberben, hiszen a Lokit és az Újpestet is legyőzte hazai pályán, meg egyébként a DVTK elleni veresége során sem játszott rosszul. A csapat legjobbja évek óta Stefan Drazics, aki most is hátán cipeli a csapatot, novemberben a kövesdi hat gól felében szerepet vállalt, két találat és egy assziszt formájában. Az egész mezőnyben övé volt a legtöbb érintés az ellenfél tizenhatosán belül (25) és a második legtöbb kapura lövés, de a várható gólok tekintetében is dobogós lett az egész mezőnyben.

„Kicsit meglepett a dolog, de értékelem. Próbálom a legjobbamat adni a csapatért, ez a díj arról szól, mit tettem korábban, de van még egy meccsünk, és remélem, még többet tudok segíteni. Sokat jelent, azt mutatja, hogy figyelik, mit teszek meg a csapatomért. A gólok meg asszisztok győzelmekhez vezetnek, bízom benne, hogy még több jön ezután” – fogalmazott az M4 Sportnak a díj átvételét követően.

November edzője: Szabó István (Kecskemét)

Bár decemberben eddig két vereségnél jár a csapat, az azt megelőző hónapjára büszke a Kecskemét, s ezáltal Szabó István. A buli a Ferencváros legyőzésével kezdődött, majd ugyanúgy 2–1-es siker következett (ezúttal Kisvárdán), a tökéletes novemberbe csak a Fehérvár elleni 3–3 piszkít bele, ott is az utolsó pillanatokig győzelemre állt a KTE. Az idei ezüstérmes szerezte a legtöbb gólt, s produkálta a legmagasabb xG-t a vizsgált három fordulókban, de labdaszerzésekben és lövésekben is a mezőny elején járt. A kecskeméti mágusnak nincs könnyű dolga ebben a félévben, de a szárnyalás elmaradása mellett is jól dolgozik a csapattal.

November gólja: Szabó Levente (Kecskemét)

Emlékezetes találat volt: a Ferencváros elleni bajnoki 67. percében Kalmár Zsolt ívelt be egy szabadrúgást, amelyet Szabó Levente csúsztatott meg, gyönyörű ívben hullott a labda a hosszú sarokba. A gól pedig nem csak esztétikailag emelkedik ki, de nagy jelentőséggel is bír: ezzel győzte le a Fehérvár a címvédőt, s több mint egy naptári év után szerzett újra három pontot idegenben.

„Kiharcoltam egy szabadrúgást, KZS (Kalmár Zsolt – a szerk.) pedig odavarázsolta a fejemre. Örülök, hogy győztes gólt tudtam szerezni. Köszönöm, akik rám szavaztak, de nekem összességében fontosabb, hogy egy hosszú kihagyás után tudtunk nyerni idegenben, pont a Fradi ellen” – emlékezett vissza a novemberi meccsre Szabó Levente, aki a csapat összhangját és önbizalmát is kiemelte.

November védése: Szappanos Péter (Paks)

Brutálisat ment a DVSC otthonában a válogatott kapus, aki egész meccsen bravúrok sorozatát mutatta be, aztán a 89. percében felrakta a koronát a teljesítményére: már Dzsudzsák Balázs tizenegyesénél sem védett kicsit, de az ismétlésnél még talán rá is licitált önmagára. Szappanos pechjére a meccset végül elvesztette a Paks, de azóta szárnyal, szóval a kapus összességében elégedett volt a díj átvételekor.

„Köszönöm szépen. Ha jól emlékszem, ez a Balázs büntetője utáni történet. Próbáltam menteni a menthetőt, annyiban volt fontos védés, hogy a hosszabbításban még volt lehetőségünk egyenlíteni” – elevenítette fel a Debrecen elleni véghajrát és a fantasztikus duplabravúrját Szappanos.

Borítókép: kecskemetite.hu, fehervarfc.hu, Mezőkövesd Zsóry

További tartalmak