Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi akkor is növelte az önbizalmát, amikor nem játszott – Balogh Botond úgy érzi, nem élt vissza ezzel

Rossi akkor is növelte az önbizalmát, amikor nem játszott – Balogh Botond úgy érzi, nem élt vissza ezzel

M1
Balogh Botond saját bevallása szerint feldobott állapotban van és ez részben annak is köszönhető, hogy a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén élni tudott a bizalommal.

„Az, hogy kétszer kilencven percet játszottam a klubomban a válogatott szünet előtt, nagyban segített. Úgy gondolom, élni tudtam a bizalommal, mert jól ment a játék Montenegró ellen. Azóta itt Parmában további három meccset játszottam végig, így feldobott állapotban vagyok. Eleinte fura volt, el se hittem, hogy ez velem történik meg, de jól esett, hogy segítettek a társak, a szakmai stáb és a mester is” – mondta M1 megkeresésére a 3-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésről a 21 éves védő, aki elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány azt kérte tőle, a meccs elején maradjon nyugodt, próbálja az egyszerű megoldást választani, utána minél többet vállaljon fel.

Az olasz szakember kapcsán kifejtette, amellett, hogy fantasztikus edző, aki taktikailag és szakmailag felkészült, nagyon jó ember is, ami szerinte fontosabb. Példaként említette, hogy Rossi folyamatosan beszél a játékosaival, mindenki számíthat rá, például akkor is írt neki, amikor egy hónapig nem játszott, ez pedig nagyot dobott az önbizalmán.

„Ezek apró dolgok, de olyan, ami miatt sikeres a csapat” – jelentette ki Balogh, aki kiegyensúlyozottnak nevezte a magyarok Eb-csoportját, melyben a házigazda német, illetve a skót és a svájci együttes lesz a válogatott ellenfele. Szerinte a négyesben bárki megverhet bárkit, ugyanakkor a nemzeti együttesnél mindenképpen az lesz a cél, hogy továbbjusson, mert képes meglepetéseket okozni.

A kétszeres válogatott futballista úgy vélte, elsősorban jó edzésmunkájának köszönheti, hogy visszaverekedte magát a Parma kezdőcsapatába. Úgy fogalmazott, amikor egy-két hónapig nem játszott, akkor is „ugyanúgy beletette a melót”. Kifejtette, legtöbbet taktikailag tanult Olaszországban, ahol a védelemre és a védekezésre hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek, ezáltal ő maga is nagyon fegyelmezett lett.

„Az a célja a csapatnak, hogy visszakerüljön oda, ahova tartozik, mert a Parma nagymúltú klub, a Serie A-ban a helye” – jelentette ki Balogh a klubjáról, amely 16 forduló után vezeti a tabellát a másodosztályban.

Borítókép: Balogh Botond a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt (MTI/Peter Lakatos)

További tartalmak