Musorujsag
Élő Eredmények

Kizárta az átigazolásból a Honvédot a FIFA – a klub fellebbez a döntés ellen

m4sport.hu
A Budapest Honvéd korábbi játékosa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult szerződésbontása miatt, a klubot eltiltották az átigazolásoktól, de fellebbez a döntés ellen.
Lazar Cirkovic (lent) és Herdi Prenga. (MTI/Koszticsák Szilárd)

„A 2022/2023-as szezon végén búcsúzott csapatunk az első osztálytól, amely után 12 légiós távozott a Budapest Honvédtól. 11 labdarúgó esetében mindkét fél számára elfogadható megegyezés született, és mindössze egyetlen játékos volt, aki végül nem fogadta el a klubunk által felkínált feltételeket. Lazar Cirkovic a FIFA-hoz fordult, noha a Budapest Honvéd a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott kötelező szerződésminta alapján szerződött a védővel és ugyanezen mintában foglalt klauzula alapján mondta fel a megállapodást. A nemzetközi szövetség ennek ellenére (a vitás esetek jelentős részéhez hasonlóan ezúttal is) a játékos javára döntött, jogerős ítéletet hozva a Honvéd ellen” – olvasható a Budapest Honvéd szerdai közleményében.

A FIFA döntése értelmében a Honvédot kizárta az átigazolásból, így nem regisztrálhat érkező játékost. A közlemény megemlíti: abban az esetben, ha a vita lezárul a következő magyarországi transzferidőszak kezdetéig (január 18.), akkor minden jogi akadály nélkül szerződtethetnek játékost.

„A Lazar Cirkovic ügyében hozott döntést nem tartjuk jogosnak, ezért a Budapest Honvéd minden lehetséges jogorvoslati lehetőséget megvizsgál, a FIFA legmagasabb fórumai felé is jelezzük az aggályainkat a határozat kapcsán” – áll a közleményben.

Cirkovic 2021 nyarán érkezett Kisvárdára, majd a 2022/2023-as szezonban szerepelt a Honvéd színeiben.

További tartalmak