Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz szerint az FTC-nek eddig jól sikerült a „kármentés”, de Klaksvík elleni BL-kudarc fájó pontja a 2023-as évnek

Dibusz szerint az FTC-nek eddig jól sikerült a „kármentés”, de Klaksvík elleni BL-kudarc fájó pontja a 2023-as évnek

m4sport.hu
Dibusz Dénes, a Ferencváros magyar válogatott kapusa a zöld-fehérek hivatalos honlapjának értékelte a 2023-as esztendőt.

 

Dibusz Dénes 2014 februárjában igazolt Pécsről a Ferencvároshoz, melynek színeiben azóta majdnem 400 tétmérkőzésen lépett pályára – a 33 esztendős, hatszoros magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes kapus a FradiMédiának elárulta, ugyan lehet sikeresnek nevezni az elmúlt időszakot, ő mégsem volt felhőtlenül elégedett a 2023-as évvel, ennek oka leginkább a Klaksvík elleni BL-selejtezős kudarc.

„Ha azt nézzük, hogy tényleg sok mindent elértünk, és megvolt a bajnoki cím, valamint a Konferencia Liga folytatásában is ott leszünk tavasszal, akkor lehet sikeresnek ítélni az évet, de azért már tavasszal érződött az, hogy nem az igazi a játék, nem voltunk annyira eredményesek, mint a szezon korábbi részében. Sajnos ez a júliusi Bajnokok Ligája-selejtezőn csúcsosodott ki, ahol a Klaksvíktól, hazai pályán vereséget szenvedtünk. Ez azért nagyon érdekes, mert az volt az egyetlen elveszített nemzetközi találkozónk az évben. Az egyértelműen fájó pontja a 2023-as esztendőnek. De azt gondolom, hogy itt a Konferencia-liga-csoportba bejutással, illetve az onnan való továbbjutással talán tudtunk ezen picit kozmetikázni. Ahogy többször is elmondtam, a BL-kiesés után kutya kötelességünk volt, hogy amit lehet, azt hozzuk ki az idei nemzetközi szereplésből. Meglátjuk, hogy mit tartogat még számunkra ez a szezon, de azt gondolom, hogy a „kármentés” eddig jól sikerült. A bajnokságban az utóbbi hetekben voltak problémáink, úgyhogy nem lehetünk elégedettek összességében, de szerencsére ott még van bőven lehetőség javítani. Remélhetőleg egy jó téli felkészülés után tudunk majd egy olyan sorozatot produkálni a tavasszal, aminek az lesz a vége, ami az elmúlt szezonokban volt, vagyis sikerül újra megvédeni a címünket.”

Kapcsolódó tartalom

A játékos szerint azon van a csapat, hogy 2024-ben már ne legyenek kisiklások.

Gyakorlatilag mióta itt vagyok, ilyen nem is történt, hogy hasonló rövid időn belül ennyi váltás lett volna. A BL-selejtezős vereség után Sztanyiszlav Csercseszovtól elköszönt a vezetőség, a helyét Máté Csaba vette át. Ő azt gondolom, nagyon jó munkát végzett, talán várakozásokon felül is szerepelt a csapattal. Nem is csak az eredményessége miatt mondom ezt, a szerzett gólok, a közönségszórakoztató játék is megvolt nála. Viszont nyilván, ahogy már sokszor elmondták a vezetők, ők más irányban gondolkodtak hosszú távon, ennek eredményeképpen szeptember elején jött Dejan Sztankovics, akinek érkezésére nagyon jól reagált a csapat. Érezhető volt, hogy mindenki bizonyítani szeretne neki, egy újabb energialöketet adott a személye a csapatnak. Sokáig nagyon jól is néztek ki az eredmények, többnyire jó volt a játék is, aztán az ősz második felére több nyögvenyelős mérkőzés lett, és nehezebben jöttek az eredmények, több olyan vereséget szenvedtünk, ami azt gondolom, hogy nehezen magyarázható. Igyekszünk ezekből levonni a következtetéseket, és úgy nekimenni a tavaszi szezonnak, hogy ilyen kisiklások már ne legyenek benne. Dejan Sztankovicshoz fűződik az, hogy veretlenül zártuk a Konferencia-liga csoportkörét, ez azt gondolom, hogy ilyen ellenfelek ellen ez nagy fegyvertény. Büszke lehet ő is a saját, illetve a csapat teljesítményére is.”

Dibusz elmondta, így év végére elfáradt, hiszen majdnem 60 tétmérkőzést játszott az FTC az elmúlt 12 hónapban.

„Ilyenkor már persze érződik a sok-sok mérkőzés meg edzés, gyakorlatilag három-négy naponta meccs volt egész évben, szóval nagyon fárasztó egy év volt, de nincs mese, bírni kell, ez a kötelesség, ez a munka. Minden mérkőzésre igyekszem rendelkezésre állni a legjobb állapotban. Amit tudok, megteszek ezért a pályán kívül, és bízom benne, hogy ez jó teljesítménnyel tud párosulni.”

Kapcsolódó tartalom

A kapus végezetül üzent a szurkolóknak is.

„Először is szeretném megköszönni azt, hogy az egész 2023-as esztendőben mellettünk álltak, és támogattak minket. Azt gondolom, ismét volt jónéhány olyan élményben részünk, ami örökké emlékezetes marad. Bízom benne, hogy mindenkinek szeretetben és meghitt környezetben fog telni a karácsonyi ünnepe. Minimum ilyen, de inkább még sikeresebb, egészségben, győzelmekben gazdag 2024-es esztendőt kívánok mindenkinek!”

A Ferencváros 17 forduló után 33 ponttal az OTP Bank Liga második helyén áll, Dibuszékat a Paks előzi meg, melynek 34 pontja van. A zöld-fehérek a nemzetközi színtéren is talpon vannak, hisz a Fradi veretlenül, második helyen továbbjutott a Konferencia-liga-négyeséből, a legjobb 16 között pedig a görög Olimpiakosszal találkozik.

A párharc első felvonását február 15-én, csütörtökön Görögországban rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később, február 22-én este 21 órától a budapesti Groupama Arénában kerül sor – az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

 

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 31. A győztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkőzése után a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én. A Ferencváros bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe, miután 3-0-ra nyert a litván csapat ellen, így kettős győzelemmel lépett tovább. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak