Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Marco Rossi nagyon meglepődött, amikor az M4 Sporttól megtudta a magyar–olasz pólómeccs eredményét

Videó: Marco Rossi nagyon meglepődött, amikor az M4 Sporttól megtudta a magyar–olasz pólómeccs eredményét

m4sport.hu
Az év edzőjének megválasztott Marco Rossi elárulta, nem számított a díjra, mert Varga Zsolt és Elek Gábor személyében remek szakemberekkel volt versenyben. A magyar labdarúgó-válogatott az M4 Sport stábjától tudta meg a magyar–olasz vízilabda-mérkőzés végeredményét, amin alaposan meglepődött.

A hétfői M4 Sport – Az Év sportolója gálán – tavalyi sikerét megismételve – Marco Rossi, az évet veretlenül záró és a nyári Európa-bajnokságra kijutó magyar labdarúgó-válogatott szakvezetője vehette át a legjobb edzőnek járó díjat, a másik két jelölt Varga Zsolt, a világbajnok férfi pólóválogatott szövetségi kapitánya és Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabda-csapatával Bajnokok Ligája-döntőbe jutó szakember volt.

Kapcsolódó tartalom

„Óriási megtiszteltetés ez, különösen a többi jelölt fényében – mondta a gála után Rossi az M4 Sportnak. – Őszintén szólva idén nem számítottam a díjra, mert ugyan remekül teljesítettünk a srácokkal, de egy világbajnok és egy BL-ezüstérmes edzővel voltam versenyben, akik kiváló munkát végeztek. Magyarország kicsi ugyan, de mégis képes sok kiemelkedő sportolót és edzőt kinevelni, és sok olimpiai sportágban a világ élmezőnyéhez tartozik. Így még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek és átvehettem ezt a díjat, mert ez azt jelenti, hogy az emberek, a szurkolók és a szakma is elismeri a munkánkat.”

A magyar férfi vízilabda-válogatott éppen a hétfői gála alatt nyert 10–5-re Olaszország, Rossi szülőhazájának csapata ellen a horvátországi Európa-bajnokságon, a kapitány az M4 Sport stábjától tudta meg a végeredményt, alaposan meg is lepődött.

Kapcsolódó tartalom

„Magyarország nyert 10–5-re? – csodálkozott. – Akkor ez egy igazán nagy és egyben meglepő eredmény, mivel Olaszország csaknem a legerősebb keretével vett részt ezen a meccsen, míg a magyar válogatottban sok fiatal kapott helyet. Már korábban is mondtam, hogy Magyarországnak fantasztikus múltja és fantasztikus jelene van vízilabdában, ez az eredmény ugyanakkor azt jelenti, hogy valószínűleg fantasztikus jövője is lesz. Emlékszem, amikor Kásást vagy Benedeket láttam a Pro Reccóban játszani, csodálatos időszak volt, aztán amióta itt vagyok Magyarországon, többször is kimentem megnézni a magyar vízilabda-válogatottat játszani, többször is megnéztem a Fradit. Szeretem a vízilabdát, már csak azért is, mert a fiam is ezt a sportágat űzi, ő is nagyon nagyra értékeli a magyar játékstílust” – mondta Marco Rossi.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak