Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Tokmacra, Esitire és Owusura nem számít a Ferencváros

Tokmacra, Esitire és Owusura nem számít a Ferencváros

m4sport.hu
Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára nem számít a jövőben a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai stábja – árulta el Hajnal Tamás sportigazgató a klub honlapjának adott interjúban.

Hajnal Tamás a fradi.hu-nak a téli játékosmozgásokkal kapcsolatban elmondta, „szemet szúrtak olyan dolgok” az őszi szezonban, amelyeken szeretnének változtatni. „Ez személyekre bontva azt jelenti, hogy a szakmai stáb a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára. Ők már nem is utaztak el az edzőtáborba, a távozásukról zajlanak egyeztetések.”

Az egyszeres norvég válogatott Tokmac 2019 februárjában érkezett az FTC-hez, a nigériai Esiti két évvel ezelőtt, a ghánai Owosu pedig tavaly került a Ferencvároshoz.

Ami az érkezőket illeti, a sportigazgató szerint Kenan Kodro és Habib Maiga szerződtetése után figyelembe kell venniük azt is, hogy legfeljebb három helyen lehet változtatni az UEFA-nak leadott Konferencia-liga-kereten. „Elemezni kell, hogy ezt a három helyet hogyan tudjuk felhasználni, ez befolyásolja a tevékenységünket, de van még a fejünkben terv, amelyet remélhetőleg véghez is tudunk vinni. Akkor úgy érzem a tavaszra olyan szinten megerősödhetünk, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályokat.”

Hajnal a már bejelentett két új játékos kapcsán elmondta, meghatározott kritériumok, profilok alapján keresgéltek a piacon a különböző csapatrészekbe, ahol úgy látták, hogy hiányosságok vannak. „Hatos poszton szükség volt egy nagy munkabírású, agresszívabb, jó labdaszerző játékosra, aki az egyensúlyt tudja megteremteni a védekezés és a támadószakasz között játékunkban. Úgy gondoljuk, hogy Habib Maigának ehhez megvan a kvalitása. Az első napok nagyon biztatók, jól illeszkedett be a csapatba. Gólra pedig mindig szükség van. Láthattuk, ha Varga Barni és Adama Traoré kiestek, akkor ilyen téren problémák adódtak ősszel. Erre is szerettünk volna reagálni, illetve a rotációs lehetőséget javítani, mert zsúfolt időszak előtt állunk. Kenannal három nagyon jó csatárunk van. Ha mindenki egészséges marad, az nagy lehetőségeket ad a csapat számára.”

Hajnal Tamás úgy véli, a hazai bajnokságban mutatott, a szokottnál gyengébb teljesítmények, az elszórt pontoknak és a másdodik helyen telelésnek megvannak az okai, ezek pedig az európai kupaszereplés miatt intenzív őszi terhelés okozta mentális és fizikális fáradtság, valamint a sérülések. „Élesítenünk kell magunkat a tavaszra, nagyon jó második félévet szeretnénk produkálni. Természetesen a bajokságot újra meg akarjuk nyerni” – fogalmazott a fradi.hu-nak.

A Ferencváros Mezőkövesden, majd Spanyolországban fog készülni a téli szünetben, az edzőtáborba Varga Zétény, Tóth Alex, Szabó Szilárd és a brazil Dhonata személyében fiatal játékosokat is magukkal vittek.

Az FTC a Konferencia-ligában a görög Olimpiakosszal csap össze februárban a nyolcaddöntőbe jutásért.

 

Borítókép: Tokmac Nguen (Fotó: Getty)

További tartalmak