Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Attila nyárig Freiburgban folytatja pályafutását

Szalai Attila nyárig Freiburgban folytatja pályafutását

m4sport.hu
A magyar válogatott védő, Szalai Attila a több játéklehetőség reményében a Bundesligán belül vált klubot, a szezon végéig a Freiburg csapatánál folytatja pályafutását.

Szalai Attila a nyáron igazolt a török Fenerbahce csapatától a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez, ahol kevés lehetőséget kapott a bizonyításra. A Freiburgnál védőgondokkal küzdenek, ezért kikölcsönözték a magyar válogatott 26 éves játékosát.

„Nagyon jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetünkre. Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és azonnal a segítségünkre lehet” – mondta Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója. „Stabilitásával és fizikai adottságaival fontos tényezője lehet bármelyik védelemnek. Nagyon várjuk már az együtt töltött időt, és mindannyian keményen dolgozunk a céljaink eléréséért.”

Szalai úgy fogalmazott a váltás kapcsán, hogy nagy tervei vannak a közelgő németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban, és minden megtesz annak érdekében, hogy újra játékba kerüljön.

Kapcsolódó tartalom

A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott.

A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

Borítókép: Foto: SC Freiburg

További tartalmak