Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Dárdai Márton bejelentette, a magyar felnőttválogatottban szeretne szerepelni

Dárdai Márton bejelentette, a magyar felnőttválogatottban szeretne szerepelni

m4sport.hu
Dárdai Márton, a Hertha labdarúgócsapatának játékosa – Dárdai Pál vezetőedző 21 éves fia – bejelentette, hogy a magyar felnőttválogatottban szeretne szerepelni.

 

A 21 éves, magyar és német állampolgársággal is rendelkező, Németországban született Dárdai Márton 8-szoros U21-es német válogatott, és az alsóbb korosztályok nemzeti csapataiban is rendre szerepelt.

Az elmúlt hónapokban a nemzetközi és a magyar sportsajtóban is kiemelt téma volt a fiatal játékos jövője, Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis már többször is találkozott személyesen Dárdaival, decemberben pedig a szakember az nb1.hu-nak elárulta, a márciusi felkészülési mérkőzésekre tervezi behívni a védőt.

Dárdai Márton most pedig meg is hozta a döntését, s a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarországot választja, így a jövőben a magyar címeres mezt szeretné magára ölteni.

„Az elmúlt hetekben többször is azt kérdezték tőlem, mely válogatottban szeretnék a jövőben játszani. Rengeteg ideig gondolkoztam ezen, a tavalyi év végét intenzíven azzal töltöttem, hogy olyan elhatározásra jussak, amiben nem csak most, de a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés, de Magyarország színeiben fogok játszani. Szeretnék köszönetet mondani a német szurkolóknak és az utánpótlás együttesek edzőinek, hiszen tudom, hogy a pályafutásomat a német utánpótlás-válogatottaknak köszönhetem. Ám a döntés abszolút szívügyem is, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a szüleim hazájában játszhatok. 

Kedves magyar szurkolók! Alig várom, hogy a magyar csapatban játszhassak és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!” – olvasható Dárdai Márton bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marton Dardai (@marton.dardai) által megosztott bejegyzés

A védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos az egész pályafutását a Herthában töltötte, eddig 63 mérkőzésen lépett pályára az első csapatban. Bátyja, Dárdai Palkó hasonló utat járt be, a német korosztályos válogatottak után 2022 novemberében a magyar válogatottban mutatkozott be egy görögök elleni felkészülési találkozón, bár azóta nem gyarapította meccsei számát a nemzeti csapatban.

A három testvér legfiatalabb tagja, a 17 éves Dárdai Bence nyáron U17-es Európa-bajnok lett a németekkel.

 

Borítókép: https://www.instagram.com/marton.dardai/

További tartalmak