Musorujsag
Élő Eredmények

Szerződést hosszabbított a Kecskemét vezetőedzője

Szerződést hosszabbított a Kecskemét vezetőedzője

m4sport.hu
Az OTP Bank Ligában szereplő Kecskemét egy évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította Szabó István vezetőedző szerződését.

A klub tájékoztatása szerint a vezetőség a törökországi edzőtábor utolsó napján jelentette be a megállapodás meghosszabbítását.

„Nagy utat jártunk be, mely során a klub végig azt tartotta szem előtt, hogy minden támogatást megadjon a szakmai munkához, ez nagyon komoly eredményekkel párosult a stáb és a csapat teljesítményének hála. Van egy filozófiánk, egy identitásunk a kezdetek óta, mely a hazai játékosok fejlesztésére, felépítésére épül, emellett továbbra is kitartunk. Ebbe Szabó István személyisége és munkája tökéletesen beleillik. A ránk jellemző egység és összetartás érzésem szerint csak még erősebb lett a tél folyamán. Nagyon sok munka van mögöttünk, mely reményeink szerint a tavaszi szezon során szép eredmények formájában is sok örömet okoz majd drukkereinknek” – idézi a KTE honlapja Tóth Ákos sportigazgatót.

Szabó Istvánt játékosként és edzőként is a Kecskemétnél kezdte pályafutását, 2011-ben már pályaedzőként volt részese a Magyar Kupa-győzelemnek, majd 2012 tavaszán nevezték ki vezetőedzőnek. 2021 nyarán tért vissza a KTE-hez, azóta az NB II-ben és az NB I-ben is ezüstérmet ünnepelhetett a csapattal, amely a Konferencia-liga második fordulójának hazai odavágóján megszerezte első nemzetközi sikerét is.

A Kecskemét a tabella nyolcadik helyéről várja a folytatást, jövő vasárnap Mezőkövesdre látogat.

Borítókép: Szabó István (Fotó: Kecskeméti TE)

További tartalmak