Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Törökország elleni évkezdés: négy meccsel készül az Eb-re a válogatott

Törökország elleni évkezdés: négy meccsel készül az Eb-re a válogatott

M4 Sport
A tervek szerint márciusban Törökország és Koszovó, közvetlen az Európa-bajnokság előtt Írország és Málta ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjúban árulta el a válogatott kontinenstornáig tartó programját.

Az Eb-n aztán az A csoportban először Svájc (június 15-én, szombaton 15 órától) Kölnben, majd a házigazda Németország (június 19-én, szerdán 18 órától), végül Skócia (június 23-án, vasárnap 21 órától) lesz az ellenfél, utóbbi kettő egyaránt Stuttgartban.

A felkészülési találkozókat még azért nem jelentették be hivatalosan, mert bizonyos részleteket még tisztázni kell a szerződések aláírásáig. „Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél és itthon fogunk játszani” – mondta Csányi Sándor. A törökök tavaly megverték Horvátországot és Németországot is, míg a koszovóiak a leendő csoportrivális Svájccal kétszer is döntetlent játszottak a selejtezőben.

„Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat – és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában” – foglalta össze az MLSZ vezetője.

A találkozók pontos időpontjai még nem ismertek, az MLSZ későbbre ígér pontos részleteket, de körvonalazható, mikor került rájuk sor. Márciusban a 20. és 27. közötti időszak jöhet szóba: az biztos, hogy az Eb-playoff napjain, vagyis március 21-én és 26-án nem lehetnek barátságos meccsek.

Júniusban pedig a tervek szerint 10-én fogják elfoglalni a mieink az Európa-bajnoki bázisukat Weiler im Allgäuban, míg a felkészülést május 27-én kezdik meg Telkiben: tehát e közé a két dátum közé inkább a második hétre kalkulálhatók a fellépések.

 

Borítókép: A magyar és a montenegrói válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában (MTI//Kovács Tamás)

További tartalmak