Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám reméli, felkelti még a Ferencváros figyelmét; nem titkolt vágya miatt maradt Olaszországban

Nagy Ádám reméli, felkelti még a Ferencváros figyelmét; nem titkolt vágya miatt maradt Olaszországban

m4sport.hu
Nagy Ádám a több játéklehetőség reményében váltott klubot a Serie B-n belül: a Pisától a Speziához szerződött, kölcsönben, a szezon tavaszi felére. A magyar válogatott középpályás a közmédiának nyilatkozva elárulta, bár több lehetőség közül is választhatott, döntésének két legfőbb motivációja a nyári Európa-bajnokság és egy Olaszországon belüli vágy beteljesítése volt.

Távozása részleteiről az M1-nek nyilatkozva elmesélte, december 23-án és 26-án még pályára lépett a Pisában, és ekkor egy privát beszélgetés során a vezetőedző azt mondta, számít a játékára – két hétre rá azonban változott a helyzet.

„Hozzá kell tennem, nem volt meg a kémia közöttünk, persze nekem játékosként el kellett fogadnom, hogyan állítja össze a csapatot, de eljutottunk egy olyan pontra, hogy lépnem kellett.”

Több ajánlatot is kapott, de prioritás volt, hogy Olaszországon belül maradjon: „nem titkolt vágyam, visszatérjek a Serie A-ba, ezt pedig a Serie B-ből tudom a legkönnyebben elérni”.

Mint mondta, a Spezia az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, ez is befolyásolta a döntését, de leginkább az, hogy korábbi edzőjével, Luca D’Angelóval dolgozhat ismét.

Nagy nem zárta ki, hogy a féléves kölcsönszerződést követően, akár a nyári Európa-bajnokság után is a Spezia játékosa legyen, de elsődlegesen most az a célja, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséghez jusson, minél több győzelemhez segítse a kiesés elől menekülő csapatot és felkészülten érkezzen az Eb-re.

Természetesen beszélt Marco Rossival a váltásról, a szövetségi kapitány áldását adta rá: „neki az a fontos, hogy egy olyan Nagy Ádám érkezzen az Európa-bajnokságra, akinek a lábában van 15-16 tétmérkőzés. Ez a váltás azt a célt szolgálta, hogy jó formába kerüljek a tornáig.”

Nagy megerősítette, igazak voltak a pletykák, a holland élvonalból, Észak-Amerikából, Közel-Keletről is volt ajánlata, valamint a korábbi szövetségi kapitány, Bernd Storck vezette Sepsi is érdeklődött iránta.

„Úgy éreztem, ha vissza akarok térni a Serie A-ba, Olaszországban kell maradnom” – hangsúlyozta ismét a már korábban említett vágyát.

Egy esetleges hazatérés lehetőségéről azt mondta, „több szempont is szólhatna mellette”. Értelemszerűen korábbi és egyetlen magyar klubcsapata, a Ferencváros jöhetne szóba, de nem volt konkrét megkeresés – mondta Nagy.

„Hajnal Tamással jó a kapcsolatom, szoktunk beszélni is, ez most egyelőre nem volt téma köztünk, talán a közeljövőben, ahhoz persze nekem is jól kell teljesítenem, hogy felhívjam a Ferencváros figyelmét, reményem szerint ez majd meg fog történni, de előtte még szeretnék két-három évet az olasz első osztályban focizni.”

A 28 éves futballista elárulta, már ott lesz a Spezia hétvégi keretében a Catanzaro elleni bajnokin, de azt nem tudta megmondani, a kezdőben vagy csereként számítanak-e rá.

Végezetül szót ejtett az Eb-felkészülési ellenfelekről is. A válogatott márciusban Törökország és Koszovó, júniusban pedig Írország és Málta ellen játszik mérkőzést.

Nem egyszerű ellenfeleket találni, sok potenciális ellenfél már lekötötte a dátumokat. „A törökök nagyon jó, szemre is szép focit játszanak, Koszovónál az is döntő volt, hogy Svájccal egy Eb-selejtezős csoportban szerepeltek, az írek és Málta elleni meccsek pedig tökéletesen fogják szolgálni a közvetlen felkészülést az Eb-re”.

Borítókép: Nagy Ádám (fotó: Spezia Calcio)

További tartalmak