Musorujsag
Élő Eredmények

Callum Styles: Az Eb egy olyan torna, amiről álmodtam és keményen dolgoztam, hogy eljussak oda

Callum Styles: Az Eb egy olyan torna, amiről álmodtam és keményen dolgoztam, hogy eljussak oda

m4sport.hu
Az előző idényben nem sikerült rájátszást érő helyen végeznie a Championshipben, bízik benne, ezúttal nagyobb szerencséje lesz és jövőre a Premier League-ben folytathatja.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatottban alapembernek számító Callum Styles februártól kölcsönben a Championshipben szereplő Sunderlandnél folytatja pályafutását. A megállapodásban a 18-szoros válogatott középpályás kivásárlási opciója is szerepel – jelentette be az angol harmadosztályú Barnsley.

A játékos az M1 Sportnak elmondta, januári vakbélműtétje jól sikerült, most már csak a felépülése van hátra, néhány héten belül visszatérhet a teljes értékű edzésmunkához.

Kapcsolódó tartalom

Azt hiszem a kölcsön szerződésem akkor lehet végleges, ha sikerül a feljutás, de erről a kluboknak kell dönteniük, a Sunderlandnek és a Barnsleynak. Az előző idényben a Millwallal nagyon közel voltunk a feljutáshoz, de akkor nem a Millwallnak, hanem a Sunderlandnek sikerült bejutnia a rájátszásba, most remélem ez ismét összejön a csapatnak” – mondta a középpályás.

A Sunderland pillanatnyilag hetedik, közel a Premier League-be kerülésről döntő rájátszást érő pozícióhoz. Elárulta, a Sunderland volt a legjobb opció számára, mert egy nagy csapatról van szó, a menedzsernek tetszik a játékom, jó érzésekkel érkezett a csapathoz, alig várja, hogy bemutatkozhasson.

Nem beszéltem még a menedzserrel konkrétan, de amikor a megkerestek akkor alapvetően a bal oldali középső középpályás posztot szánta nekem, de szélső védőként is el tud képzelni” – mondta Styles, aki azzal is tisztában van, a Sunderlandnek volt már korábban magyar válogatott játékosa Fülöp Márton személyében.

A magyar labdarúgó-válogatott: elsõ sor: Sallai Roland, Callum Styles, Nagy Ádám és Kerkez Milos, hátsó sor b-j: Dibusz Dénes kapus, Willi Orbán, Szalai Attila, Loic Nego, Varga Barnabás, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik az Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia – Magyarország mérkõzés előtt. MTI/Czeglédi Zsolt

A válogatottal kapcsolatban elmondta, Skócia és Írország játékstílusa közel van az angol focihoz, Skóciának erős csapata van, Írországnak szintén, jó lesz ilyen csapatokkal találkozni. A skótokkal az Eb-n, míg az írekkel felkészülési mérkőzésen találkozik Marco Rossi együttese.

Az Angliában légióskodó magyarokkal, így Kerkezzel és Szoboszlaival néha beszélünk az EB-ről, de inkább a családommal szoktam erről beszélni, főleg a barátnőmmel. Ez egy olyan torna, amiről álmodtam és keményen dolgoztam, hogy eljussak oda. De még nagyon sok munka áll előttünk addig. Nagyon izgatott vagyok emiatt„.

Kapcsolódó tartalom

Mindig jó ha egy tornán megkapod a házigazdát, ezért örülök a németeknek, mert a fő figyelem rájuk irányul majd. Skóciának azért örülök mert egy barátom ott lesz a csapatban, beszéltük is a sorsolás előtt, hogy jó lenne egy csoportba kerülni. Svájcot nem kívántam volna feltétlenül ellenfélnek, nagyon jó, erős csapatuk van” – összegzett a középpályás.

Borítókép: Callum Styles is a magyar válogatott mezét viseli (fotó: MTI/Kovács Tamás).

További tartalmak