Musorujsag
Élő Eredmények

Gazdag Dániel szeretné, ha a hollandok ellen „kicsit jóvátennék” a 8–1 fájó emlékét

Gazdag Dániel szeretné, ha a hollandok ellen „kicsit jóvátennék” a 8–1 fájó emlékét

m4sport.hu
A Philadelphia Union magyar válogatott támadója a közmédiának értékelte a csütörtöki Nemzetek Ligája-sorsolást, illetve saját helyzetéről is beszélt: jól érzi magát az Egyesült Államokban, 99%, hogy idén is amerikai csapatában marad.

Gazdag Dániel a sorsolásról elmondta, várható volt, hogy az A divízióban nem kaphatunk egyszerű ellenfeleket.

„A németekkel mondhatni már megszokottan egy csoportba kerültünk, a hollandoknak kifejezetten örülök, régen játszott ellenük a válogatott, és a bosnyákokat sem szabad lebecsülnünk, de ellenük azért hozni kell a pontokat” – összegzett nem sokkal a sorsolás után a 27 éves, 23-szoros magyar válogatott támadó.

Hozzátette, szeretnék begyógyítani a tíz évvel ezelőtti, amszterdami 8–1-es pofon okozta sebeket:

„Jó lenne ezt most kicsit jóvá tenni” – utalt a magyar válogatott történetének egyik legsúlyosabb vereségére.

Leszögezte, a fő cél a bennmaradás a legerősebb divízióban, de nem szabad lebecsülni önmagukat: „úgy megyünk neki a Nemzetek Ligájának, hogy az első helyért harcolhatunk akár” – mondta.

Az elmúlt hetekben Gazdag Dánielért Angliából és Törökországból érdeklődtek, de szerinte egyik sem volt olyan komolyságú, ami miatt elgondolkodott volna a váltáson.

Jelenleg edzőtáborban van a Philadelphiával, és nem akar a pletykákkal foglalkozni: „lassan 28 éves koromra megtanultam, ha folyamatosan az átigazolásokkal foglalkozom, akkor nem tudok a játékra koncentrálni.”

„A családommal együtt jól érezzük magunkat Philadelphiában, soha nem mond, hogy soha, de 99%, hogy itt leszek idén is és ezzel teljesen boldogok vagyunk.”

Gazdag 2021 májusában igazolt tengerentúli csapatához, azóta 114 mérkőzésen 51 gólt és 15 gólpasszt ért el az Unionban, az előző szezont 14 bajnoki góllal és 6 gólpasszal zárta, a rájátszástól a negyeddöntőben búcsúztak.

Borítókép: MTI

További tartalmak