Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi a Nemzetek Ligája-sorsolásról: A papírforma nem mindig igazolódik be a pályán

Marco Rossi a Nemzetek Ligája-sorsolásról: A papírforma nem mindig igazolódik be a pályán

m4sport.hu
A kapitány szerint a németek és a hollandok jobbak nálunk, de minden mérkőzésen születhet meglepetés a Nemzetek Ligája-csoportban.

A magyar labdarúgó-válogatott ismét azonos négyesbe került a német csapattal a Nemzetek Ligája 2024/25-ös idényének csütörtöki sorsolásán. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a sorozat előző kiírásban, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportkörében is összekerült a németekkel. A másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz.

A sorsolás után a magyar szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel

Kapcsolódó tartalom

Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés – számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek” – mondta az olasz szakember.

A mérkőzések pontos sorrendjét és időpontjait az európai szövetség (UEFA) határozza meg, várhatóan a sorsolás másnapján hozza nyilvánosságra.

Az utóbbi három, de inkább öt év eredményei nagyszerűek voltak. A harmadik ligából eljutottunk az elsőig, ahol legutóbb Németországgal, Olaszországgal és Angliával játszottunk, és egy pontra voltunk a négyes döntőtől, szóval jól teljesítettünk. Ennek akkor örülhettünk, de ez már a múlt. Most már a jövőre kell koncentrálnunk, és a jövőt most a júniusban kezdődő Európa-bajnokág, utána pedig a Nemzetek Ligája jelenti. Természetesen nehéz ellenfeleket kaptunk, de hát az A ligában játszunk. Egyértelmű, hogy senki ellen nem mehetünk biztosra, mikén az is jól látszik, hogy papíron Németország és Hollandia a csoport esélyesei” – nyilatkozta az AP hírügynökségnek a válogatott kapitánya.

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

A 2024–25-ös Nemzetek Ligája csoportbeosztása:

A liga

A1 csoport: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2 csoport: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael 
A3 csoport: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4 csoport: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia 

 

Borítókép: MTI//Kovács Tamás

További tartalmak