Musorujsag
Élő Eredmények

Szabó István győztes meccs után: Játékban nem voltunk pariban az ellenfelünkkel

Szabó István győztes meccs után: Játékban nem voltunk pariban az ellenfelünkkel

m4sport.hu
A Kecskeméti TE 2–1-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában. A mérkőzést követően a két vezetőedző – Szabó István és Simon Miklós –, valamint Horváth Krisztofer és Holdampf Gergő értékelt az M4 Sport riporterének, Martí Zoltánnak.

„Nagyon jó csapatot tudtunk legyőzni, még ha néha szerencsével is. Játékban nem voltunk pariban az ellenfelünkkel, de óriási szívvel küzdöttek a játékosaim, amiért dicséretet érdemelnek. A Diósgyőr játékban előttünk áll, de ez az érdemeinkből semmit nem von le” – hangsúlyozta Szabó István, aki elárulta, félidei cseréjének taktikai oka volt, szerették volna lezárni a jobb szélt is a DVTK előtt.

A kecskeméti vezetőedző a hatpontos tavaszi rajt kapcsán megjegyezte, egyben van a csapat, jó a hangulat.

„A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, amit kértünk tőlük, azt visszakaptam a pályán. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sajnos ezeket nem sikerült belőni, azt éreztem, hogy a két gólon kívül nem is volt nagy helyzete a Kecskemétnek. Igaz, azt a kettőt belőtték, ilyen szempontból mondhatjuk, hogy a győzelmük megérdemelt” – hangzott Simon Miklós értékelése.

A DVTK ideiglenes szakvezetője a két meccsen szerzett egy pont ellenére is derűlátó, szerinte jó irányba tart a csapat, megfelelő az öltöző, minőségi játékosokkal. Kiemelte, hogy a Kecskemét ellen – pláne idegenben – rendkívül nehéz játszani, hiszen nagyon masszív csapatról van szó.

A duplázó Horváth Krisztofer kihangsúlyozta a remek csapatközösséget, s látható, hogy Szuhodovszki és Szalai Gábor távozásával sem gyengültek látványosan. Holdampf Gergő szerint a taktikájuk ült, de túl mélyen védekeztek, nagyobb nyomással veszélyesebbek lehettek volna. Ugyanakkor benne volt, hogy megfordítják, de a szerencse nem mellettük állt.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 19. forduló
Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK 2–1 (1–0)
Kecskemét, Széktói Stadion

V: Csonka Bence

Gólszerző: Horváth K. (17., 71.), ill. Pozeg Vancas (59.)
Sárga lap: 
Lukács D. (58.), Katona L. (82.), ill. Popadiuc (10.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Májer (Szűcs K., a szünetben), Vágó, Zsótér (Derekas, 85.), Zeke (Leoni, 66.) – Banó-Szabó (Meszhi, 66.), Lukács D. (Pálinkás, 66.), Horváth K.
DVTK: 
Bánhegyi – Gera, Farkas D., Vallejo, Lund, Stephen – Pernambuco (Jurek, 67.), Holdampf, Popadiuc (Acolatse, 75.), Pozeg Vancas (Kampecisz, 85.) – Edomwonyi

Borítókép: Szabó István (Fotó: Kecskeméti TE)

További tartalmak