Musorujsag
Élő Eredmények

A Puskás az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Kisvárda vendégeként szakította meg nyeretlenségi szériáját

A Puskás az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Kisvárda vendégeként szakította meg nyeretlenségi szériáját

m4sport.hu
Hiába mondta Révész Attila sportigazgató, hogy a Kisvárdának soha nem volt olyan erős kerete, mint most, ez az eredményeken egyelőre nem látszik.

A vendég Puskás Akadémia sima kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A felcsúti együttes ezzel megszakította három találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és ideiglenesen feljött a negyedik helyre a tabellán. A Kisvárda egymás után harmadszor kapott ki, mindhárom alkalommal saját közönsége előtt.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 0-2 (0-2)
Kisvárda, 1725 néző, v: Vad II
gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
sárga lap: Jovicic (40.), Lippai (54.), Filipovic (74.), illetve Soisalo (51.)
Kisvárda:
Kovács M. – Stefan (Cipetic, 54.), Matic, Jovicic, Alic – Lucas (Wellington, 54.), Lippai – Filipovic (Ötvös, 82.), Mesanovic, Spasic (Camaj, a szünetben) – Ilievski (Nikolov, a szünetben)
Puskás Akadémia:
Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Mondovics, 91.) – Batik (Szolnoki, 91.), Favorov – Komáromi, Plsek (Slagveer, 81.), Corbu (Nissia, 82.)- Soisalo (Brandon, 65.)

Hatékonyabban és összességében jobban is futballozott az első félidőben a vendégcsapat, mint a hazaiak, akik ennek megfelelően kétgólos hátránnyal vonultak el a szünetre. A Puskás Akadémia kicsivel több mint negyedóra után egy szép támadás végén a válogatott Nagy Zsolt fejesével szerezte meg a vezetést, aztán újabb 17 perc elteltével Komáromi György szépen kivitelezett, és a kapufáról bepattanó lövéssel növelte a vendégek előnyét. Az előző körhöz képest jelentősen megváltoztatott kezdőcsapattal felálló Kisvárda nem tudott mit kezdeni a riválissal, amely 45 perc alatt kétszer találta el a kaput, a két gólnál.

A fordulás után a kettős cserével felfrissített hazaiak játéka valamelyest javulni látszott, bár a hivatalos statisztika szerint a labdabirtoklás pontosan 50-50 százalék volt. Hamarosan ismét kettős cserét hajtott végre a Kisvárda, amely egyre veszélyesebbé vált, de a Puskás Akadémia védelme megfelelően tette a dolgát. A folytatásban a felcsútiak az eredmény megőrzésére törekedtek, ennek megfelelően területet adtak át a hazaiaknak, akik ennek ellenére a szépítésig sem tudtak eljutni.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Kisvárda-Master Good–Puskás Akadémia FC 0–2
MTK Budapest–Fehérvár FC 0–2

február 11., vasárnap
12.30 Paksi FC–Kecskeméti TE
14.45 Diósgyőri VTK–Újpest FC
19.45 Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd Zsóry FC

További tartalmak