Musorujsag
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak: Remélem, a jövőben már nem kapok kérdéseket az idegenbeli statisztikáinkkal kapcsolatban

Bartosz Grzelak: Remélem, a jövőben már nem kapok kérdéseket az idegenbeli statisztikáinkkal kapcsolatban

m4sport.hu
Bartosz Grzelak csapata védekezését emelte ki, miután a Fehérvár FC szombaton idegenben 2–0-ra legyőzte az MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában. A kék-fehéreket irányító Horváth Dávid szerint már a mérkőzés első negyede eldöntötte a három pont sorsát.

 

A mérkőzés összefoglalója

„Büszke vagyok mindenkire, a meccs előtt is volt már róla szó, milyen kemény menetrendünk van. Egy héten belül három idegenbeli mérkőzés is jön, ráadásul betegségek is nehezítették a dolgunkat a héten, de a játékosaim fantasztikusan végrehajtották a meccstervet. A teljes csapat teljesítményével elégedett vagyok” – kezdte értékelését Bartosz Grzelak, aki a védekezést emelte ki.

„Fantasztikus volt a védekezésünk, kompaktak voltunk, együtt védekeztünk végig. Az volt a célunk, hogy ne hagyjunk helyeket a védelmünk mögött, ezt is teljesítettük, az pedig, hogy ismét kapott gól nélküli összecsapást tudhatunk magunk mögött, további pluszt adhat a játékosok önbizalmának.”

A szakember hozzátette, fontos volt, hogy végre idegen környezetben is magukra találjanak.

„Bízom benne, a jövőben már nem fogok kérdéseket kapni az idegenbeli statisztikánkkal kapcsolatban, de fontos volt, hogy megtaláljuk a kulcsot a vendégtalálkozók megnyeréséhez is. Most még nem lehetünk elégedettek, nyomnunk kell, mennünk kell tovább.”

Horváth Dávid szerint már a találkozó első etapjában elment az esély.

„A mérkőzés első negyedéről van itt szó. Nem csupán a kapott gólokról, hanem a játék egészéről: jobb volt a Fehérvár. Sajnos erre ráment a teljes találkozó. Voltak jó időszakaink nekünk is, viszont akkor nem voltunk olyan hátékonyak, mint az ellenfelünk. A második félidőben is megvolt az ötlet, viszont a ritmusváltások nem voltak olyan nagyfokúak, amire szükség lett volna, lassabb volt a labdajáratás is, kevésszer jutottunk a Fehérvár tizenhatosán belülre. Rányomta a bélyegét a játékunkra az első húsz-huszonöt perc. ”

Kapcsolódó tartalom

A vezetőedző szerint ugyanakkor pánikra semmi oka sincs az MTK-nak.

„Elemezni kell a mait, hogy ez ne forduljon elő többet. A meccs elején határozottabban kell fellépni, eddig ez egyébként nem volt ránk jellemző, hogy így átadtuk a kezdeményezést, sőt, nagyon koncentráltak voltunk. Ennek kell az okait megtalálni. Van időnk ezt korrigálni, jó pozícióban is vagyunk a tabellát és a célokat nézve, úgyhogy nyugodtan, reálisan kell kezelnünk.”


OTP Bank Liga, 20. forduló:
MTK Budapest-Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2839 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Tóth T. (15.), Stefanelli (25.)
sárga lap: Kata (20.), Hej (73.)
MTK Budapest:
Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Kovács M., 61.), Bognár, Kata, Horváth A. (Stieber, 61.), Kovács P. (Spalek, 80.) – Jurina, Németh K. (Molnár R., 92.)
Fehérvár:
Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Christensen (Pető, 94.), Csongvai, Katona (Kastrati, 63.), Schön (Kovács P.,94.) – Stefanelli (Berki, 70.), Tóth T. (Szabó L., 70.)

 

Borítókép: Bartosz Grzelak (Fotó: Fehérvár FC)

További tartalmak