Musorujsag
Élő Eredmények

A paksiak megérdemelt győzelemről, a kecskemétiek ikszes meccsről beszéltek

A paksiak megérdemelt győzelemről, a kecskemétiek ikszes meccsről beszéltek

m4sport.hu
Bognár György és Windecker József szerint a Paks megérdemelten nyert a Kecskemét ellen, Szabó István és Vágó Levente ugyanakkor úgy véli, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

A Paks hazai pályán 1–0-ra nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában, ezzel megőrizte az első helyet a tabellán.

Bognár György, a Paks vezetőedzője szerint az első félidő kifejezetten csúnya futballt hozott töredezett játékkal és rengeteg szabálytalansággal, a második félidőben már folyamatosabb játékot produkált a két csapat. „Szerintem megérdemelten nyertünk, mert többet tettünk, jobban nyomtuk a Kecskemétet. Volt lehetőségük nekik is, de csak pontrugások után, egyébként a mezőnyben nem éreztem, hogy nagy veszély lenne.”

Szabó István, a Kecskemét trénere szerint játékosai nem érdemelnek kritikát, mert egy héten belül három mérkőzést játszottak, ezek közül kettőt idegenben, és így szereztek három pontot. Véleménye szerint a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de Szappanos Péter remekül védett a paksi kapuban. „Nekünk is voltak nagy helyzeteink, ők viszont nagyszerűen kihasználták azt a lehetőséget, amikor elcsúszott a védekezésünk. Indulatos, kemény mérkőzés volt, de erre is számítottunk.”

Kapcsolódó tartalom

A mérkőzés egyetlen gólját szerző Windecker József szerint a játékosok jól küzdöttek egymásért, taktikailag pedig jó mérkőzést játszottak. Elárulta, a találata egy begyakorolt figurából született, véleménye szerint a Paks megérdemelten nyert.

Vágó Levente, a kecskemétiek középpályása egyetértett edzőjével abban, hogy inkább „ikszes” mérkőzés volt, valamint abban is, hogy Szappanos sokat tett a hazai győzelemért. „Megmentette a Paksot. Jó mérkőzést játszottunk, de talán a döntetlen igazságosabb lett volna. De ezért jó csapat a Paks, az ilyen meccseket be szokta húzni. A rossz dolgokat megpróbáljuk kijavítani, de sok pozitívum volt a mérkőzésen, a játék és a hozzáállás megfelelő, erre lehet alapozni.”

Borítókép: Bognár György (fotó: Paksi FC)

További tartalmak