Musorujsag
Élő Eredmények

Az angol harmadosztályból igazolt középpályást a Fehérvár – hivatalos

Az angol harmadosztályból igazolt középpályást a Fehérvár – hivatalos

m4sport.hu
A Fehérvár FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette George Dobsont, a 26 éves angol középpályás nyáron csatlakozik a klubhoz, miután július 1-ével lejár a szerződése az – angol harmadosztálynak megfelelő – League One-ban szereplő Charlton Athleticnél.

A Fehérvár közleménye megjegyzi, azon dolgoztak, hogy Dobson már a téli átigazolási szezonban a csapathoz igazoljon, ebben meg is egyeztek a Charltonnal, de az angolok mégis visszaléptek, így csak 2024 nyarán realizálódhat az átigazolás.

„A Charlton az utolsó utáni pillanatban azonban visszalépett az átigazolástól, annak ellenére , hogy a felek írásban leegyeztetettek minden feltételt, a fiatal középpályás családjával már a költözést, klubunk pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat és papírmunkákat szervezte”árulta el az átigazolás hátteréről , Balogh Attila, a Fehérvár FC ügyvezetője.

Hozzátette: „sajnáljuk, hogy így alakult, George-ot várjuk a nyári felkészülés során, csapatunk középpályáját pedig Sigér Dáviddal véleményünk szerint így is sikerült olyan módon megerősítenünk, hogy bizakodóan tekintsünk a szezon hátralévő része elé.”

„George Dobson 1997. november 15-én született, fiatal játékosként az Arsenalban és a West Ham Unitednél tanulta ki a labdarúgás alapjait, majd Walsall, a Wimbledon, a holland élvonalban szereplő Sparta Rotterdam és a Sunderland játékosa volt, mielőtt a szintén nagy múltú londoni Charlton Athletic együtteséhez igazolt. A Charltonnál igazi közönségkedvenc és csapatkapitány lett szenvedélyes és hasznos játéka miatt, az elmúlt két és fél szezonban 130 meccset játszott eddig, ezeken 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt is kiosztott. A 2021/2022-es szezon után az év játékosa lett a klubnál, a 2022/2023-as idényt követően a második helyen végzett a szavazáson” – olvasható a Vidi rövid bemutatása az új szerzeményről.

Borítókép: George Dobson (fotó: fehervarfc.hu)

További tartalmak