Musorujsag
Élő Eredmények

Próbáljuk majd a papírformát felborítani megint – Hajnal szerint az Olimpiakosz az esélyes

Próbáljuk majd a papírformát felborítani megint – Hajnal szerint az Olimpiakosz az esélyes

M4 Sport
A Ferencvárosnál elismerik, az Olimpiakosz Pireusz a Konferencia-liga legjobb 16 közé jutásról határozó párharc esélyese – de Hajnal Tamás sportigazgató az M4 Sportnak jelezte, olyan eredményt vár a csütörtöki első meccsen, ami reményteli hazai visszavágót ígér.

 Az OlimpiakoszFerencváros Kl-meccset csütörtökön 17:45-től az M4 Sport, az m4sport.hu és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

„Tudjuk, ennek a párharcnak az Olimpiakosz az esélyese, mi próbáljuk majd a papírformát felborítani megint” – illette a nehéz feladat, szép kihívás gondolatársítással a párosítást. Az, hogy a görög klubnál milyen összegekért igazoltak játékosokat a télen, sok mindenről árulkodik – igyekezett az anyagi összevetéssel alátámasztani, miért vélekedik így, de gyors hozzátette, a pályán nem feltétlen látszik meg a keretértékek közti különbség.

Kapcsolódó tartalom

„Talán új irányt szabnak az Olimpiakosznál. Ugye új edzőt neveztek ki most a hétvégén, és mire ezek a játékosok be tudnak épülni, az idő, és közülük csak hármat tudtak nevezni” – világított rá az ellenfél helyzetére a korábbi ötvenszeres válogatott.

Elismerte, az edzőváltással a korábbi elemzések helyét José Luis Mendilibar korábbi csapatainak kivesézése vette át. „A lehetséges információkat próbáltuk begyűjteni. Egy új edzőnek minden játékos bizonyítani akar” – utalt arra, miért vár különösen motivált ellenfélre, amihez hozzátehet a stadionból hosszú ideig kitiltott szurkolók visszatérése is.

Kapcsolódó tartalom

És milyen eredményre számít Hajnal? „Ami minden reményt megad. Hogy hazai környezetben, a szurkolóinkkal a hátuk mögött, azzal az érzéssel, hogy minket itt nagyon nehéz megverni, minden esélyünk meglegyen a továbbjutásra.”

Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya ugyancsak picivel esélyesebbnek nevezte az Olimpiakost – de nem tartanak az ellenféltől, mert azt az arcukat szeretnék hozni, amit a veretlenül megvívott csoportkörben.

A válogatott kapus is úgy érzi, hogy bár a játékosok karakterisztikája nem változik meg, kicsit nehezíti a pireuszi edzőváltás a felkészülésüket. „Mivel adott a játékosanyag, így ilyen rövid idő alatt azért talán olyan nagy mozgástér nincs az edző számára.”

Kapcsolódó tartalom

Hajnalhoz hasonlóan megemlítette a jó évkezdést, hogy a tavaszi bajnokikon hozták az elvártakat. Amihez a sérüléséből felépülő Varga Barnabásnak nemcsak a góljaival, de a mezőnyben nyújtott teljesítményével is jelentősen is hozzátette a magáét – emelte ki csapattársa jelentőségét Dibusz.

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak