Musorujsag
Élő Eredmények

Sokba került Szappanos hibája – a Zalaegerszeg hétgólos őrületben verte a listavezető Paksot

Sokba került Szappanos hibája – a Zalaegerszeg hétgólos őrületben verte a listavezető Paksot

m4sport.hu
A listavezető Paks 4–3-ra kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

 

A mérkőzés összefoglalója

OTP Bank Liga, 21. forduló
Paksi FC-Zalaegerszeg 3-4 (2-0)
Paks, v.: Bogár
gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.)
sárga lap: Szabó B. (78.), Hahn (79.), illetve Kiss B. (15.), Evangelu (62.), Mim (93.)
Paksi FC:
Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp K., Haraszti (Szélpál, 62.), Mezei (Szabó B., 71.), Balogh B. – Könyves (Hahn, 71.), Tóth B. (Böde, 62.)
Zalaegerszegi TE FC:
Dombó – Szendrei, Várkonyi, Evangelu, Szafronov, Medgyes (Hadida, a szünetben) – Kiss B. (Mim, a szünetben), Kovács B. (Németh, 65.), Bedi – Gruber (Croizet, 65.), Mance (Sajbán, 91.)

Értékelések


A kezdő sípszótól magához ragadta a kezdeményezést a Paks, s ennek hamar meg is lett az eredménye, miután Könyves középre adott labdája a menteni igyekvő Evangeluról a hálóba vágódott. A gól után is a hazaiak irányítottak, a ZTE szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapura, sőt, a térfeléről is alig tudott kijönni.

A házigazdák a 28. percben büntetőhöz jutottak, miután Könyvessel szabálytalankodtak a 16-oson belül. A sértett állt oda a 11-eshez, de a jobb alsó sarokra tartó lövését Dombó hárította. Az első félidő hajrájában kijött a szorításból a Zalaegerszeg, veszélyes helyzetet azonban nem tudott kialakítani. A másik oldalon viszont Könyves javította korábbi hibáját, egy remek összjáték után bevette Dombó kapuját.

A fordulás után váratlanul szépítettek a vendégek, az elalvó paksi védelem asszisztálása mellett Gruber volt eredményes, de nem sokáig örülhetett a ZTE. A remek estét produkáló Könyves szinte azonnal válaszolt, egy jobboldali szöglet után ismét betalált, visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. Az első játékrészhez hasonlóan a hazaiak birtokolták többet a labdát, Dombó többször is nagyot védett, ezért is volt meglepő, hogy a vendégek újra szépíteni tudtak a csereként beállt Corizet első labdaérintéséből.

Szappanos vesszőfutása ezzel még nem ért véget, egy ártalmatlannak tűnő labda ugyanis megpattanva egy göröngyön, átugrotta őt, Mance pedig begyalogolt vele kapuba, így – bár a játék képe egyáltalán nem ezt mutatta – döntetlen állásról kezdődött a hajrá.

Az utolsó percekben nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Paks, de a slusszpoén még hátra volt: Croizet lövése megpattant Szélpálon, Szappanos pedig bevédte a labdát, így vendégsikerrel ért véget az őrült találkozó.

A tolnai csapatnak ez volt az első veresége otthon a mostani szezonban, s továbbra is egy pont az előnye a második helyen álló, címvédő Ferencvárossal szemben.


OTP Bank Liga, 21. forduló
péntek
Paksi FC-Zalaegerszeg 3-4
szombat
Kecskeméti TE-Újpest FC 13.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 15.30
vasárnap
Fehérvár FC-Debreceni VSC 15.00
Puskás Akadémia-MTK Budapest 17.30

A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzést elhalasztották.

 

Borítókép: Yohan Croizet (Fotó: ZTE FC)

További tartalmak