Musorujsag
Élő Eredmények

A Kecskemét korai góllal verte a büntetőt hibázó Újpestet

A Kecskemét korai góllal verte a büntetőt hibázó Újpestet

m4sport.hu/MTI
A Kecskeméti TE hazai pályán 1–0-ra nyert a féltucatnyi helyzetet elpuskázó és büntetőt hibázó Újpestet az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

Eredmény,
OTP Bank Liga, 21. forduló:
Kecskeméti TE – Újpest FC 1–0 (1–0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4368 néző, v.: Karakó
gólszerző: Lukács (3.)
sárga lap: Szabó A. (41.), Vágó (65.), Zeke (81.), illetve Mörschel (16.), Pauljevic (37.), Banai (77.), Ljujic (93.)

Kecskemét: Varga Be. – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Májer (Iyinbor, 88.), Vágó, Helmich (Derekas, 64.), Zeke – Szűcs K. – Lukács, Banó-Szabó (Pálinkás, 71.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Anculasz (Doka, a szünetben), Koburi, Fehér – Simon K. (Ambrose, a szünetben), Radosevic (Ljujic, 61.), Keita, Mörschel (Sasere, 61.) – Ganea (Tajti, 72.), Csoboth

A lila-fehér csapatok mérkőzése gyors kecskeméti góllal indult, ugyanis a századik élvonalbeli találkozóján futballozó Banó-Szabó remek kiugratásából Lukács talált az újpesti kapuba. A kapott gól után fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, és bár a játék többnyire a hazai térfélen zajlott, helyzetek mégsem alakultak ki.

A szorításból kiszabaduló Kecskemét viszont majdnem megduplázta az előnyét, Májer csavarása a bal kapufán csattant. A szünet előtti 15 perc kemény belépőkkel tarkított, fordulatos küzdelemmel telt, valamelyest a hazai akciók voltak veszélyesebbek, de egy ízben Varga Bencének is védenie kellett.

A térfélcserét követően a fővárosiak kettős cserével próbáltak frissíteni, jobban is kezdték a második félidőt, de büntetőből sem sikerült egyenlíteniük, mert Mörschel középre tartó tizenegyesébe lábbal belekapott a balra vetődő Varga, a labda így a keresztlécre pattant. Lendületben maradt az Újpest, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Varga sorozatos védései rendre megakadályozták a gólt.

Az utolsó 25 percre a Kecskemét valamelyest rendezte sorait, a vendégek mezőnyfölénye így is megmaradt, de a hazai védelem már kevesebb lövést engedett, ha mégis szükség volt Vargára, akkor a kapus eszén továbbra sem tudtak túljárni.

A hajrában a hazaiaknak is volt lehetőségük, hogy eldöntsék az összecsapást, a vendégeknek is az egyenlítéshez, de újabb gól nem született, így az Újpest pont nélkül távozott Kecskemétről.

A fővárosiak így nyeretlenek maradtak Kecskeméten az élvonalban, ugyanis négy döntetlen mellett ez volt az ötödik vereségük.

Mészöly Géza vezetőedző a múlt heti győztes bemutatkozása után elszenvedte első vereségét harmadik újpesti ciklusa során.

Értékelések

OTP Bank Liga, 21. forduló
péntek
Paksi FC – Zalaegerszeg 3–4
szombat
Kecskeméti TE – Újpest FC 1–0
Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1–2
vasárnap
Fehérvár FC – Debreceni VSC 15.00
Puskás Akadémia – MTK Budapest 17.30

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést elhalasztották.

Borítókép: Facebook/Kecskeméti TE

További tartalmak