Musorujsag
Élő Eredmények

Szabó István: A szív és az akarat diadala volt a második félidő

Szabó István: A szív és az akarat diadala volt a második félidő

m4sport.hu
A Kecskemét vezetőedzője súlyosan beteg korábbi játékostársa felépülésére ajánlotta a szombati, Újpest felett aratott győzelmet, amely szerinte a szív és az akarat diadala volt.

A Kecskemét hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott a bennmaradásért küzdő Újpest FC felett az OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén. Mészöly Géza vezetőedző a múlt heti győztes bemutatkozása után elszenvedte első vereségét harmadik újpesti ciklusa során.

Szabó István, a hazaiak trénere azzal kezdte a mérkőzés utáni interjút az M4 Sportnak, hogy a győzelmet korábbi játékostársa, a súlyosan beteg Nagy Zsolt felépülésére ajánlják fel. Véleménye szerint az első félidőben nagyon jól játszottak, több helyzetet is kialakítottak, ugyanakkor a második már inkább a szív és az akarat diadala volt, mivel a sok hiányzó behatárolta a lehetőségeiket. „Az Újpest mezőnyfölényben játszott, de az, hogy Varga Bence kivédte a tizenegyest, meghatározta a mérkőzést és nem érdemtelen a győzelem” – fogalmazott a szakember, aki külön kitért a Zsótér Donátot helyettesítő, 19 éves Helmich Pálra, aki remek teljesítményt nyújtott első NB I-es meccsén.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője elismerte, hogy az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, a mérkőzés elején egy védelmi figyelmetlenségből kapott gól meghatározta az egész játékrészt. „A második félidőben óriási lökést adott volna az értékesített tizenegyes, de ezen kívül is mindent elkövettünk annak érdekében, hogy gólt tudjunk szerezni, de ma nem sikerült, pedig mindent megpróbáltunk.”

A hazaiak kapusa, a számos bravúrt bemutató Varga Bence úgy véli, a csapatmunka volt a siker kulcsa, és ha a gyors vezetés után nem is mindig tartották a kezükben a meccset, nagyon jól menedzselték azt együtt. Kérdésre válaszolva hozzátette, szerinte az a Kecskemét titka, hogy a szakmai stáb nem csak 11 emberre számít, hanem az egész keretet felkészíti, így ha valaki bármilyen októl kiesik, egyből tud megfelelő helyettes érkezni.

Fehér Csanád, a vendégek középpályása szerint a gyorsan bekapott gól meghatározta a mérkőzést, és hiába tudták a második félidőben a kapujához szegezni a Kecskemétet, betalálni nem sikerült. Hozzátette, az új szakmai stábbal nagyon gyorsan sikerült megtalálni a közös hangot, Mészöly Géza személye nagyon jót tett a csapatnak és az öltözőnek, fel tudta rázni a csapatot. A játékos úgy véli, a mostani kudarc nem lesz egy negatív széria kezdete.

OTP Bank Liga, 21. forduló
péntek
Paksi FC – Zalaegerszeg 3–4
szombat
Kecskeméti TE – Újpest FC 1–0
Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1–2
vasárnap
Fehérvár FC – Debreceni VSC 15.00
Puskás Akadémia – MTK Budapest 17.30

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést elhalasztották.

Borítókép: Szabó István (Fotó: Kecskeméti TE)

További tartalmak